Halep poate asista la o revoluţie în tenis: vor fi schimbări mari din 2022. Cât va dura maximum un meci la fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele circuitului feminin, Steve Simon, a anunţat că lumea sportului-alb se pregăteşte de o serie de modificări ale regulamentului care vor schimba faţa jocului.

Un duel precum V. Williams – Ostapenko care, marţi, i-a ţinut pe fanii tenisului cu sufletul la gură, la Singapore, timp de trei ore şi 13 minute va fi istorie, începând din 2022.

Asta deoarece, şefii circuitului feminin vor ca durata unui meci să fie de maximum 90 de minute. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, au fost avansate următoarele idei:

*Seturi mai scurte, cu mai puţine game-uri.

*Renunţarea la setul decisiv şi înlocuirea lui cu un tie-break.

„Oamenii nu mai sunt dispuşi să aloce, între trei şi cinci ore, pentru a urmări ceva. Vor evenimente scurte care să se încadreze într-o fereastră precisă. Iar noi trebuie să ţinem cont de acest lucru pentru viitor“, a declarat Steve Simon pentru todayonline.com.

„Dacă jucătoarele noastre vor evolua în partide de maximum 90 de minute, în locul unor meciuri de trei ore, atunci ele vor fi mai sănătoase şi vor putea juca în meciuri cu o mai mare calitate“, a continuat şeful circuitului feminin.

Simon a insistat însă că aceste schimbări vor fi introduse treptat şi în timp: „Vorbim despre nişte modificări în următorii cinci, zece ani. Toate sporturile iau în calcul anumite schimbări şi noi facem la fel“.

Licitaţie pentru Turneul Campioanelor

Până la revoluţionarea tenisului feminin, începând din 2022, e posibil să asistăm la schimbarea oraşului care găzduieşte Turneul Campioanelor.

În acest moment, WTA Finals 2018 va fi, de asemenea, în Singapore, dar locaţia se poate schimba, începând din 2019. Oraşul-gazdă va fi anunţat în luna aprilie şi de turneu s-au interesat următoarele oraşe, în afară de Singapore: Manchester, Praga, Sankt Petersburg şi Shenzhen. 

În ultimii trei ani, Turneul Campioanelor s-a jucat în Singapore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite