Halep, patru întrebări extrem de incomode: De ce Simona se confruntă cu o pagubă irecuperabilă

0
Publicat:

La fel ca într-un coșmar fără sfârșit, viața Simonei Halep (31 de ani) din ultimele opt luni și jumătate arată la fel: în căutarea ocaziei de a-și dovedi nevinovăția, după acuzele conform cărora ar fi folosit substanțe interzise. 

Simona Halep, o vedetă a circuitului WTA, ajunsă într-o situație șocantă
Simona Halep, o vedetă a circuitului WTA, ajunsă într-o situație șocantă

Parcurgând această „telenovelă“, apar niște întrebări, la care nimeni n-are vreun răspuns, în acest moment:

*De ce audierile în cazul Simonei Halep n-au avut loc din octombrie 2022 până acum?

*De ce Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) vine abia acum, după o așteptare atât de lungă, cu acest anunț despre pașaportul biologic al Simonei Halep?

*Cum e posibil ca niște experți să ajungă la concluzia că testul de sânge al Simonei Halep are niște valori normale, iar ITIA să zică, răspicat, cu totul altceva?

*Dacă Simona Halep va fi, în sfârșit, găsită nevinovată – nu vorbim despre o certitudine, dar despre un scenariu real! – atunci cine și cum va răspunde pentru scoaterea ei din tenis pe o perioadă atât de lungă?

Cazul Halep, reacții la nivel mondial

*Ben Rothenberg, jurnalist New York Times: Situația se înrăutățește pentru fostul lider mondial. Care acum s-a trezit cu un al doilea capăt de acuzare, în dosarul ei de dopaj, din cauza unor nereguli găsite în pașaportul ei biologic.

*Christ Evert, fosta ocupantă a locului 1 WTA: E foarte greu pentru mine să cred că Simona ar lua intenționat substanțe interzise.

*Darren Cahill, fost antrenor al Simonei: Susțin, în continuare, fiecare cuvânt scris despre acest caz, în declarația mea dată în octombrie. Cred în Simona și susținerea mea pentru ea e valabilă, în continuare. Abia aștept ca ea să primească șansa de a-și prezenta apărarea în fața unei comisii independente, cât mai repede cu putință.

*Firicel Tomai, fost antrenor al Simonei, pentru Fanatik: Acest paşaport biologic a fost analizat în urmă cu câteva luni şi a fost curat. De ce acum? Informaţiile şi realitatea sunt știute doar de cei din acel sistem. Simona spune că deţine adevărul, ceilalţi vor să demonstreze contrariul,

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite