Halep, luată de sus de Stephens: Mesajul dur al americancei pentru Simona înaintea finalei de la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep porneşte cu prima şansă în confruntarea cu Sloane Stephens (10 WTA), însă americanca de 25 de ani vede lucrurile altfel.

Simona Halep va intra, astăzi (ora 16.00, Eurosport, Pro TV), pe teren, hotărâtă să câştige primul ei Grand Slam, după trei finale pierdute la French Open (2014 şi 2017) şi la Australian Open (2018). 

În viziunea celor mai mulţi iubitori ai tenisului, constănţeanca porneşte cu prima şansă. Motivele sunt multiple:

1. Halep are clasamentul mai bun comparativ cu adversara ei.

2. Halep a jucat un tenis mai bun în drumul ei spre finală în care a avut şi un traseu mai dificil decât Stephens.

3. Halep e specialistă pe zgură, pe când Stephens a fost formată pe hard.

4. Halep a jucat constant bine de când a ajuns pe locul 1 în lume, în octombrie 2017. Prin comparaţie, Stephens, după ce a luat trofeul la US Open 2017, a cam dispărut şi a mai strălucit la un singur turneu, Miami 2018, unde a devenit campioană.  

5. Halep conduce cu 5-3 în întâlnirile directe cu Stephens şi a câştigat ambele întâlniri cu aceasta pe zgură, la Barcelona (2012) şi la French Open (2014).

În ciuda acestor argumente, americanca de 25 de ani a luat-o de sus pe Simona Halep, atunci când a prefaţat finala de astăzi printr-o scurtă frază.

„Niciun avantaj pentru Halep pentru că eu am un titlu, iar ea n-are niciunul“, a spus Stephens, făcând referire la faptul că ea a câştigat deja un Grand Slam la US Open 2017.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite