Halep, fără timp de pierdut la Madrid: Simona, demonstraţie de forţă cu chinezoaica Zhang

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, în mare formă la revenirea pe teren
Simona Halep, în mare formă la revenirea pe teren

La 40 de zile după ultima ei apariţie pe teren, la Indian Wells, Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) s-a întors în circuitul feminin, cu mare poftă de tenis.

Simona Halep a păşit cu dreptul, în forţă, în sezonul de zgură, suprafaţa ei preferată, cea pe care a câştigat primul Grand Slam din carieră, la French Open 2018.

La Madrid Open, turneu în care s-a simţit mereu bine - are două titluri aici şi două finale -, „Simo“ a făcut o veritabilă demonstraţie de forţă în primul ei meci din actuala ediţie. 

În confruntarea cu chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 40 WTA), Halep, practic, n-a avut timp de pierdut! Dovadă că s-a dus la 2-0 în doar patru minute şi şi-a adjudecat primul set, scor 6-2, în 29 de minute!

Revenire spectaculoasă de la 0-2

După un prim set în care, pur şi simplu, a zburdat pe teren, Simona a avut, surprinzător, o cădere în debutul actului secund. Pentru că i-a permis lui Zhang să se ducă la 2-0! Doar că, spre lauda ei, Halep a ştiut să iasă din momentul greu şi a câştigat următoarele patru game-uri pentru a trece în frunte: 4-2. Chiar dacă la acest scor, chinezoaica şi-a făcut serviciul pentru a se apropia la 4-3, iar Simona a salvat o minge de break, în game-ul următor, constănţeanca n-a pierdut meciul din mână. Şi şi-a rezolvat calificarea în turul II, scor 6-2, 6-3, în 68 de minute.

În turul II de la Madrid Open, Halep va o întâlni pe Paula Badosa (Spania, 24 de ani, 2 WTA). Aceasta a trecut, în runda inaugurală, de Veronika Kudermetova (Rusia, 25 de ani, 25 WTA), scor 6-3, 6-0. Halep şi Badosa se vor afla la prima întâlnire în circuitul WTA.

CITEŞTE ŞI:

Halep, încântată la revenirea pe teren: Cum şi-a evaluat prestaţia în faţa lui Zhang, la Madrid

Cîrstea, rezultat catastrofal la Madrid: Sorana riscă o prăbuşire în clasamentul mondial

2016 şi 2017 sunt anii în care Simona Halep a câştigat Madrid Open, prima dată după o finală cu Cibulkova (6-2, 6-4), iar a doua oară după un meci cu Mladenovici (7-5, 6-7, 6-2).   2014 şi 2019 sunt anii în care Simona Halep a pierdut finalele de la Madrid Open: 6-1, 2-6, 3-6 cu Maria Şarapova, respectiv 4-6, 4-6 cu Kiki Bertens.   12 victorii şi 11 înfrângeri are Shuai Zhang în acest sezon în circuitul feminin.   16 victorii şi 4 înfrângeri a adunat Simona Halep până acum în actuala stagiune.   20.000 de euro va primi Simona Halep pentru accederea în turul II de la Madrid Open 2022.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite