Halep, analizată de specialişti: Ce se aşteaptă de la Simona sub comanda lui Mouratoglou

0
0
Simona Halep va porni, astăzi, în sezonul de zgură
Simona Halep va porni, astăzi, în sezonul de zgură

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) va reveni pe teren, astăzi (după ora 13.30, Digi Sport 2), în cadrul turneului de la Madrid.

Pentru „Simo“, Madrid Mutua Open (27 aprilie – 8 mai) va aduce două premiere: debutul pe zgură în 2022 şi primul turneu în care va fi antrenată de Patrick Mouratgolou (51 de ani). 

Colaborarea cu fostul antrenor al Serenei Williams a surprins lumea tenisului, dar a trimis şi un semnal clar: Halep crede, în continuare, că are un cuvânt important de spus în elita tenisului feminin. De această părere e şi Alex Corretja - foto (48 de ani), fost număr 2 mondial, actualmente expert Eurosport.

Corretja

„Colaborarea cu Mouratoglou ne arată că Simona are, în continuare, dorinţa de a-şi îmbunătăţi jocul. Patrick a lucrat cu o jucătoare precum Serena, care mereu a fost foarte agresivă, atât la serviciu, cât şi la retur, şi cei doi au lucrat asupra unor stiluri de joc diferite. Aşa că poate face asta şi cu Simona. Patrick poate aduce mai multă agresivitate şi nişte idei diferite pentru jocul lui Halep. Nu cred că e nevoie de o schimbare totală a jocului Simonei, dar Patrick poate să-i aducă câteva elemente în plus“, a spus Corretja.

Ilie Năstase: „A mers bine cu băiatul ăla, Cahill“

Spre deosebire de expertul Eurosport, fostul lider ATP, Ilie Năstase (75 de ani) e ceva mai rezervat în privinţa colaborării Simonei cu noul antrenor. În dialog cu Fanatik, „Nasty“ a subliniat că această relaţie are nevoie de timp.

ilie nastase

„Ea ştie câtă încredere are în Mouratoglou. Deocamdată, e la început. Trebuie să le dăm timp să se cunoască mai bine, să meargă la turnee importante, că acolo se vede valoarea unui antrenor. Eu o vedeam mai bine cu Darren Cahill. A mers bine cu băiatul ăla, nu ştiu ce s-a întâmplat. Numai ea ştie, pentru că e zi de zi cu antrenorul. Ea ştie ce are nevoie. Eu zic să-i lăsăm în pace puţin, câteva turnee, să se obişnuiască unul cu celălalt. E la început, e o relaţie nouă“, a spus Năstase.

La Madrid, Halep va debuta în turul I, într-o partidă cu chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 40 WTA). Învingătoarea va întâlni, în turul II, câştigătoarea meciului Kudermetova (25 WTA) – Badosa (2 WTA). 

Ieri, favorita principală de la Madrid Mutua Open, Iga Swiatek (Polonia, 20 de ani, 1 WTA), şi-a anunţat retragerea de la turneu, motivând că se confruntă cu probleme medicale.

Programul româncelor, astăzi, la Madrid

ARENA MANOLO SANTANA

*Cîrstea (27 WTA) – Parrizas-Diaz (52 WTA)

Va fi primul meci al zilei şi va începe la ora 12.00, ora României.

*Halep (21 WTA) – Zhang (40 WTA)

Va începe imediat după partida Cîrstea – Parrizas Diaz, în jurul orei 13.30, ora României.

TERENUL 4

*Begu (62 WTA) – Bencic (13 WTA)

Va al doilea meci al zilei şi va începe după ora 13.30, ora României.

Digi Sport 2 transmite turneul de la Madrid în România.
Sport


Ultimele știri
Cele mai citite