Halep, epuizată fizic şi mental: De ce Simona a fost depăşită lejer de Bertens în finala de la Cincinnati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a disputat zece meciuri în două săptămâni, la Rogers Cup şi la Cincinnati. A cedat doar cinci seturi şi a fost învinsă o singură dată.

Simona Halep a ratat şansa istorică de a lega, în premieră, „dubla“ Rogers Cup – Western & Southern Open. Românca ar fi putut deveni prima jucătoare care câştigă aceste trofee în săptămâni consecutive.

Eşecul Simonei în finala cu Kiki Bertens (13 WTA) e de înţeles totuşi, în condiţiile în care românca a jucat la foc automat, după vacanţa ei de vară de trei săptămâni. Ruxandra Dragomir, fosta ocupantă a locului 15 WTA, a fost de aceeaşi părere într-o intervenţie la ProSport Live.

Ce a spus Ruxandra Dragomir?

*Halep a condus foarte detaşat în primul set, a revenit bine de la 4-1 în defavoarea sa, dar a pierdut acel set doi, când cred că Bertens a schimbat jocul pe dreapta Simonei. 

*Altceva: Simona mi s-a părut foarte obosită şi a greşit mult în setul trei. A cedat destul de uşor, a intervenit frustrarea. A avut şi minge de meci, dar a lovit acel retur, în mijlocul terenului, destul de scurt. Am observat oboseală fizică.

*Nu se pune problema la Simona de teama de a câştiga, ea a fost obosită. A câştigat turneul precedent, având şi câte două meciuri pe zi şi e greu să joci două finale la rând, chiar şi două turnee la rând în stilul Simonei, ea alergând foarte mult.

*Ea oricum e o câştigătoare, a avut meciul în mână, dar acum se concentrează pentru turneul următorul. Dacă va atinge perfecţiunea? Nu există aşa ceva, e o utopie, dar pentru noi ea e perfectă! E cea mai bună din România, e în fruntea topului de foarte multe săptămâni, e numărul 1. Deci e perfectă, ce-i mai putem cere?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite