Halep, dezavantajată de Nike: Dovada că Simona ia una dintre cele mai mici sume din partea americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

În momentul în care Adidas a renunţat la colaborarea cu Simona Halep, s-a spus că aceasta plăteşte pentru faptul că e din România şi nu reprezintă o ţintă atractivă pentru sponsori. Din păcate, această variantă nu e tocmai departe de adevăr.

Simona Halep va încheia anul pe locul 4, e cea mai longevivă sportivă din Top 10, are două trofee de Grand Slam, trei finale pierdute şi a cucerit, în toată cariera ei de până acum, 19 trofee WTA.

Chiar şi aşa, cu un astfel de bilanţ stelar, Simona Halep s-a chinuit să-şi găsească un sponsor după încheierea colaborării cu Adidas şi s-a spus că doar datorită relaţiilor pe care le care Ion Ţiriac, românca a reuşit să bată palma cu Nike. Totuşi, americanii i-au oferit un contract minuscul: s-a vehiculat o sumă anuală între 1,7 milioane şi 2 milioane de dolari.

Ceea ce e foarte puţin, când facem comparaţia cu sumele primite de alte jucătoare de tenis care n-au nicidecum performanţele Simonei. Ultimul exemplu în acest sens e contractul pe care Nike i l-a pregătit pentru Amanda Anisimova (21 WTA). Potrivit „New York Post“, e vorba, în primul rând, despre o prelungire de contract. Şi, conform noului acord, care se va întinde pe o durată de opt ani, Anisimova va încasa o sumă comparabilă cu cea primită de Maria Şarapovva: 70 de milioane de dolari!

Astfel, Anisimova (foto, jos) va încasa 8.750.000 de dolari pe an, în condiţiile în care are un singur titlu WTA în palmares (Bogota 2019, pe zgură) şi singura dată când a impresionat cu adevărat a fost la French Open 2019, atunci când a atins semifinalele. Ce-i drept, la Paris, în sferturi, a eliminat-o chiar pe Simona Halep, 6-2, 6-4.

Imagine indisponibilă

La 18 ani, Anisimova e cea mai tânără jucătoare din Top 60 mondial. Născută din părinţi ruşi, Amanda s-a mutat cu familia în SUA, pe când avea doar 3 ani. Ea a ratat US Open 2019, după ce tatăl şi antrenorul ei, Konstantin, a decedat înainte de turneu. A revenit pe teren cu ocazia turneelor din China, însă a pierdut în al doilea meci la Wuhan (3-6, 3-6 cu Pliskova) şi în primul meci la Beijing (7-6, 6-7, 3-6 cu Brady).

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Halep, desfiinţată de Cahill: Lumea tenisului, şocată după un monolog devastator. Toate reacţiile

Halep, eliminare profitabilă: Simona se întoarce acasă cu un cec uriaş. Câţi bani a câştigat din tenis în 2019

VIDEO Halep, prima reacţie după ieşirea nervoasă a lui Cahill: Cum a recepţionat Simona la discursul dur al antrenorului

Halep ştie de ce a fost eliminată de la Turneul Campioanelor: Discurs sincer al Simonei în faţa jurnaliştilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite