Halep, contaminată cu Roxadustat la US Open? Răspunsul pentru o teorie bulversantă

0
Publicat:

Cum Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) păstrează, deocamdată, tăcerea în acest caz de dopaj, în spațiul public s-au răspândit tot felul de teorii despre modul în care Roxadustat putea să ajungă în organismul ei.

Simona Halep trăiește o poveste de groază, deși Halloween-ul a trecut. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep trăiește o poveste de groază, deși Halloween-ul a trecut. FOTO: Arhiva Adevărul

S-a vorbit inclusiv despre faptul că românca ar fi mâncat ceva contaminat la US Open, unde a avut testul pozitiv. Acest scenariu a fost respins însă de Mihai Rusu, fost jucător de tenis, dar și jurnalist sportiv. În dialog cu prosport.ro, Rusu a și argumentat de ce teoria mâncării contaminate nu stă în picioare.

Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo (n.r. – la US Open) e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea! Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva din moment ce n-au fost contaminate celelalte jucătoare. Deci mâncarea stă pe masă acolo. Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă. Bineînțeles că mâncarea e testată. Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special. Pentru că, în caz contrar, fiecare jucător și jucătoare ar putea spune: <<Domne, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului>>“, a explicat Mihai Rusu.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite