Halep - Cîrstea, pentru glorie şi pentru un cec uriaş, la Indian Wells: De ce Sorana are o şansă istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Betmag.ro
FOTO: Betmag.ro

Turneul de la Indian Wells ne oferă în faza optimilor meciul pe care ni le-am dorit cel mai mult: Simona Halep - Sorana Cîrstea. Cele două se vor întâlni într-un moment în care prima încearcă să revină în elită, în timp ce „Sori“ trăieşte a doua cea mai bună perioadă din cariera ei de până acum.

Nici că nu se putea un duel mai atractiv pentru iubitorii tenisului din România, în optimile de la Indian Wells. Pentru că Simona Halep şi Sorana Cîrstea se vor înfrunta, într-un moment în care sunt atât de apropiate în clasamentul live, actualizat în timpul real, încât rezultatul poate schimba „regina“ tenisului românesc. Vorbim despre un titlu simbolic, atribuit jucătoarei cu cel mai bun clasament în ierarhia WTA.

Cu o precizare importantă: Simona Halep, având în vedere performanţele ei formidabile, rămâne definitiv în istoria tenisului românesc ca fiind cea mai bună jucătoare all-time, cu rezultate care, cel puţin acum, par inegalabile!

Revenind la duelul Halep - Cîrstea din optimile Indian Wells, acest meci pune la bătaie 215 puncte WTA şi un cec în valoare de 179.940 de dolari pentru calificarea în sferturi. Învinsa va rămâne cu 94.575 de dolari pentru prezenţa în optimi. 

Aşadar, din perspectiva clasamentului WTA, avem următoarele două scenarii:

*Dacă bate Halep - Acumulează 2.047 de puncte în clasamentul live, actualizat în timp real, dar rămâne pe 22, poziţie pe care se află acum. Ea a înregistrat deja un salt de patru locuri datorită calificării în optimi.

*Dacă bate Cîrstea - Acumulează 1.960 de puncte în ierarhia live şi o poate devansa chiar pe Halep, ajungând pe 22 WTA. Cu precizarea că o eventuală urcare a Soranei depinde şi de ce vor face celelalte sportive aflate acum în faţa ei. Pentru că Veronika Kudermetova (25 WTA în clasamentul live) şi Elise Mertens (23 WTA) sunt şi ele rămase în competiţie la Indian Wells şi pot aduna puncte, în continuare.

Şi ar mai fi un detaliu: Sorana Cîrstea are acum o şansă istorică! Pentru că poate trece peste Simona Halep, în clasamentul WTA, după opt ani şi jumătate! Ultima dată când „Sori“ a fost peste Halep în ierarhia mondială se întâmpla la data de 18 august 2013. Atunci, Sorana a ocupat poziţia a 21-a - e cea mai bună clasare din cariera sa de până acum -, în timp ce Simona a fost pe 23. 

Învingătoarea meciului Halep - Cîrstea va juca, în sferturi, fie cu Martic (79 WTA), fie cu Samsonova (32 WTA).

Duelul Halep - Cîrstea va avea loc, marţi seară, programul urmând a fi comunicat, ulterior, de organizatori. Digi Sport transmite turneul de la Indian Wells în România.

2-1 are Sorana Cîrstea în meciurile directe Simona Halep. Cu precizarea că cele trei întâlniri au avut loc în perioada 2008-2010.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite