Halep, avertizată că va fi părăsită de toți: Drama trăită de o altă româncă suspendată pentru dopaj

0
Publicat:

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) a avut, începând de vineri, de când a apărut știrea că a fost găsită o substanță interzisă în organismul ei, atât contestatari, cât și susținători vehemenți. Se poate spune că acest subiect a împărțit România în două tabere. Unii au și condamnat-o deja pe „Simo“ pentru dopaj, pe când alții refuză categoric această posibilitate.

Simona Halep trebuie să-și recâștige credibilitatea din punct de vedere sportiv.
Simona Halep trebuie să-și recâștige credibilitatea din punct de vedere sportiv.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile, când mediatizarea subiectului va scădea, când el nu va mai fi la fel de „cald“, ca acum. Deja, Halep a fost avertizată că va rămâne fără sponsorii ei din străinătate pe durata procesului care se va desfășura pentru a lămuri lucrurile. Iar handbalista Bianca Bazaliu, suspendată la rândul ei într-un caz de dopaj, e convinsă că nu doar sponsorii de afară o vor părăsi pe „Simo“ în perioada următoare.

Într-adevăr, ştiu ce înseamnă aceste lucruri. Nu citesc de când s-a întâmplat cu noi. Se trece foarte greu peste aceste lucruri. Doar familia mi-a fost alături. S-au delimitat mulţi. Să fie şi ea pregătită. Pentru mine doar familia a fost alături. Nu ştiu pentru restul colegelor, dar pentru mine doar familia. La noi a fost o altă problemă. Eu sunt una dintre jucătoarele care întreb şi dacă beau un ceai, ce conţine. Credeţi-mă, chiar întreb orice. Cred că doamna de la doping nu mă suportă. Pentru noi a fost o mare durere la vremea respectivă“, a spus Bazaliu (25 de ani, legitimată la Podravka Koprivnica), aflată acum în lotul României pentru Euro 2022 (4-20 noiembrie).

Bianca Bazaliu și-a relansat cariera după suspendarea primită pentru dopaj.
Bianca Bazaliu și-a relansat cariera după suspendarea primită pentru dopaj.

A stat 7 luni și jumătate pe tușă pentru un tratament interzis

Pe când Bianca Bazaliu evolua la Corona Brașov, în noiembrie 2019, clubul le-a oferit jucătoarelor sale un tratament cu laser intravenos, interzis de regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA)! Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-ar fi sesizat în urma unor poze suspecte postate de jucătoare pe Instagram în momentul efectuării tratamentului!

După un caz puternic mediatizat, au curs suspendările, în iunie 2020:

*1 an şi 3 luni de suspendare pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu

*1 an şi 4 luni de suspendare pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez şi Ivona Pavicevici

*1 an şi 8 luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuş, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Tîrcă şi Victoria Timoşenkova.

*2 ani şi 6 luni de suspendare pentru fostul preşedinte al clubului, Liviu Dragomir

*2 ani de suspendare pentru directorul tehnic Mariana Târcă

*4 ani de suspendare pentru medicul Marius Capră

În ceea ce o privește pe Bazaliu, aceasta a revenit, totuși, mai devreme pe teren. După ce a stat pe tușă 7 luni și jumătate, ea a beneficiat de o „înghețare“ a suspendării și a putut să-și reia activitatea sportivă, în iulie 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite