Hagi merge cu Farul stins: Învinsă şi la Cluj, de CFR, echipa „Regelui“ e ciuca bătăilor în play-off VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi, un antrenor cu rezultate catastrofale în play-off
Gheorghe Hagi, un antrenor cu rezultate catastrofale în play-off

Mult lăudaţii tineri ai constănţenilor, deocamdată, se remarcă prin prestaţii foarte slabe. Şi atenţie: adună înfrângerile, nu în cupele europene, ci în campionatul românesc, de un nivel extrem de scăzut.

Tusea şi junghiul! Cam aşa se poate rezuma prima repriză din meciul CFR Cluj – Farul. În care aproape că n-a existat nicio diferenţă între campioana ultimelor patru ediţii, aflată şi acum pe locul 1 în play-off, şi o echipă a Farului venită la Cluj, după două partide în care golaverajul ei a arătat aşa: 0-7!

De fapt, în ceea ce o priveşte pe Farul, se poate spune că, în primele 45 de minute, ea, totuşi, a arătat un uşor progres. Faţă de prestaţia jalnică din runda trecută, când a fost călcată în picioare de FCSB cu 0-4. 

Duminică seară, în Gruia, echipa lui Hagi a produs câteva faze de fotbal, în prima parte a jocului. Şi a avut două ocazii mari de gol. Dintre care, la a doua fază, iniţial, impresia a fost că mingea a trecut linia porţii, pentru ca apoi reluările să demonstreze că brigada de arbitri a procedat corect, când a lăsat jocul să curgă. 

CFR Cluj a jucat lent, previzibil şi a avut o singură fază de gol, în minutul 36, atunci când Ciprian Deac l-a luat la ţintă pe Aioani, portarul gafeur al etapei trecute.

Dan Petrescu a câştigat repriza antrenorilor

Spre lauda sa, colericul Dan Petrescu a rămas destul de calm, după repriza dezolantă a CFR-ului. Iar discursul său de la pauză a trezit echipa. Care a arătat mai bine, spre deosebire de Farul, care a avut o scădere a nivelului jocului.

Pe fondul acestei situaţii, a venit şi golul de 1-0. La care a contribuit şi inspiraţia lui Dan Petrescu. Pentru că, în minutul 61, tehnicianul CFR-ului l-a înlocuit pe Petrila cu Birligea. Cinci minute mai târziu, atacantul de 22 de ani a deschis scorul, după o fază creată excelent în flancul stâng de Billel Omrani, introdus, la rândul său, în debutul părţii secunde. Omrani şi-a driblat omul de marcaj şi a centrat perfect pentru Birligea, care a înscris primul său gol în Liga I cu capul.

De aici până la final, CFR a continuat să joace mai bine, în timp ce Farul a pedalat în gol, cu un Hagi „turbat“ pe bancă. Iar antrenorul Farului are dreptate să fie supărat! Dacă ar fi avut ultimele rezultate la o altă echipă decât cea pe care o patronează, cu siguranţă, în acest moment, postul său ar fi fost în pericol. Aşa, sunt slabe şanse ca patronul Hagi să-l dea afară pe antrenorul Hagi, chiar şi după a 5-a înfrângere în şapte etape de play-off.

VEZI REZUMATUL MECIULUI CFR CLUJ - FARUL

Liga I, play-off, etapa a VII-a

Sâmbătă

CS U Craiova – Voluntari 1-0

Duminică 

CFR Cluj – Farul 1-0

Luni

FCSB – FC Argeş 20.30

Clasament

1. CFR Cluj 51 de puncte

2. FCSB 46p

3. CS U Craiova 45p

4. Voluntari 30p

5. Farul 28p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa a VII-a

Vineri

Sepsi – Gaz Metan 3-1

Chindia – Rapid 0-0

Sâmbătă

Dinamo – Clinceni 5-1

Duminică

„U“ Craiova – UTA 1-0

Luni

Mioveni – Botoşani 17.30

Clasament

1. Rapid 39p

2. Sepsi 36p

3. Botoşani 35p

4. „U“ Craiova 31p

5. UTA 29p

6. Mioveni 28p

7. Chindia 23p

8. Dinamo 19p

9. Clinceni -5p*

10. Gaz Metan -37p*

*Clinceni a pierdut 12 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 30 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite