Hagi a vândut perla coroanei: cel mai bine cotat fotbalist al Viitorului pleacă în Belgia printr-un transfer istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din Ovidiu a realizat a doua cea mai profitabilă mutare din istoria clubului, vânzându-şi cel mai bine cotat fotbalist din lot.

Echipele de pe podiumul Ligii I încă reuşesc să vândă fotbalişti la cluburile din Occident. După ce Craiova l-a dat pe Vătăjelu la Sparta Praga, un alt transfer spectaculos a fost bifat de liderul Viitorul.

Încă de la debutul său în echipa naţională cu gol, la Erevan, în partida cu Armenia, Răzvan Marin s-a transformat într-o ţintă atractivă pentru cluburile importante din Europa, atuul său fiind  maturitatea pe care o arată la 20 de ani. Deşi pe piaţă au fost aruncate nume ca Juventus sau AS Roma, mijlocaşul a ajuns, într-un final, la o grupare unde va avea şanse reale de a juca.

Standard Liege, ocupanta locului 8 din 16 în prima ligă belgiană, s-a înţeles cu Viitorul pentru un transfer de 2,4 milioane de euro. După ce va efectua vizita medicală, Marin urmează să semneze un contract pentru patru sezoane.

Ce l-a convins?

Petre Marin, tatăl jucătorului, a povestit ce l-a convins pe fiul său să dea curs propunerii din Belgia.

„A fost interes din partea mai multor echipe importante din Europa. Pentru Răzvan era important să meargă la o echipă unde să aibă şanse mari de a juca. E în lotul echipei naţionale şi trebuie să joace“, a explicat fostul stelist. Acesta speră ca Standard să fie o „trambulină“ pentru băiatul său spre un club şi mai mare: „Vrem ca Răzvan să progreseze în continuare. Acesta e un pas intermediar şi vom vedea după aceea ce se va întâmpla“.

Coleg cu un fost dinamovist

La Standard, Marin va fi coleg cu Collins Fai, camerunezul de 24 de ani care a evoluat trei sezoane la Dinamo. Lotul formaţiei din Liege e unul multinaţional, cuprinzând fotbalişti din Haiti, Nigeria, Danemarca, Columbia, Brazilia, Cipru, Serbia, Togo, Franţa, Uganda, Portugalia, Mali, Turcia, Maroc, Guinea şi Algeria.

Crescut de Hagi

Răzvan Marin e cel mai bine cotat fotbalist din lotul Viitorului în acest moment, site-ul transfermarkt.com evaluându-l la două milioane de euro. Vânzarea sa la Standard Liege reprezintă un mare câştig financiar pentru gruparea din Ovidiu, în condiţiile în care mijlocaşul a fost crescut de Academia Hagi şi, ulterior, promovat la Viitorul.

A dat un eurogol în Cipru

Dacă nu se va întâmpla nimic neprevăzut, Răzvan Marin va deveni jucătorul celor de la Standard în această săptămână. Ceea ce înseamnă că ultima sa reprezentaţie în tricoul Viitorului a fost în amicalul cu Thoi Lakatamias, o formaţie din liga a doua din Cipru pe care Viitorul a învins-o cu 8-0 într-un amical. În acel meci din cadrul stagiului pe care Viitorul îl efectuează în „Insula Afroditei“, Marin a reuşit un gol de senzaţie.

Standard e o echipă importantă din fotbalul belgian şi un pas înainte în cariera lui Răzvan. Petre Marin tatăl jucătorului

L-a depăşit deja pe tatăl său

Petre Marin poate fi foarte mulţumit de felul în care a crescut fiul său în fotbal. La 20 de ani, Răzvan e pe cale să joace la un club bun din străinătate, în condiţiile în care tatăl său, deşi un jucător apreciat în Liga I, n-a reuşit să plece din România. Petre Marin a evoluat la Sportul Studenţesc, FC Naţional, Rapid, Steaua, Unirea Urziceni şi Concordia Chiajna, cucerind două titluri şi o Supercupă a României cu Steaua. Dacă Petre Marin a strâns nouă selecţii în echipa naţională până la retragerea sa în 2011, fiul său are deja patru selecţii şi un gol.

Cele mai mari transferuri ale Viitorului

Nume Destinaţie Sezon Sumă

Cristian Manea Apollon Limassol 2014-2015 2.500.000

Răzvan Marin Standard Liege 2016-2017 2.400.000

Ianis Hagi Fiorentina 2016-2017 2.000.000

Florin Tănase Steaua 2016-2017 1.900.000

Alexandru Mitriţă Pescara 2015-2016 800.000

*sumele sunt exprimate în euro

Cum a evoluat cariera lui Răzvan Marin

Sezon Meciuri / goluri în Liga I

2013-2014 10 / 0

2014-2015 17 / 1

2015-2016 28 / 3

2016-2017 20 / 4

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite