Guardiola merge la Manchester. Catalanul refuză City, dar vrea să îi ia locul lui Ferguson la United

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola ar putea reveni ca antrenor la Manchester United, în 2013. FOTO Arhivă personală
Josep Guardiola ar putea reveni ca antrenor la Manchester United, în 2013. FOTO Arhivă personală

Josep Guardiola este aproape de revenirea sa ca antrenor, fiind în discuţii cu oficialii lui Manchester United pentru a-l înlocui pe Sir Alex Ferguson.

După ce a părăsit banca tehnică a Barcelonei în vara lui 2011, Pep Guardiola şi-a luat o pauză în cariera sa de antrenor. Catalanul îşi plănuieşte acum revenirea pentru anul 2013, când ar putea să o preia pe Manchester United. 

Potrivit The Daily Star Sunday, Pep refuză orice ofertă venită din partea oficialilor lui Manchester City, pentru  că îşi doreşte să o antreneze pe marea rivală, United.

Conform presei britanice, City i-a propus lui Guardiola să stabilească suma pentru care ar fi dispus să preia echipa antrenată deocamdată de Roberto Mancini, dar tehnicianul catalan a refuzat să discute acest lucru. 

Guardiola ar dori să-i ia locul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United, în situaţia în care acesta din urmă ar decide să se retragă în vara anului 2013. În caz contrar, fostul antrenor al echipei de pe Camp Nou şi-ar prelungi vacanţa până la plecarea lui Ferguson. În vârstă de 70 de ani, scoţianul este pe banca tehnică a lui United încă din 1986.

Până acum, Guardiola s-a întâlnit cu Sir Alex de câteva ori la New York şi a discutat cu tehnicianul scoţian despre schimbarea care ar urma să aibă loc. Dacă va semna cu United, Guardiola va avea un contract pe trei ani şi va putea coordona inclusiv dezvoltarea centrului de juniori. Manchester United este lider în Premier League, cu 49 de puncte acumulate, iar City ocupă locul secund, la şapte puncte diferenţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite