Grecia – România / Piţurcă apreciat, Iordănescu nu prea. Un oficial al federaţiei elene a comentat o declaraţie a lui „Tata Puiu“: „Le vom arăta pe teren cum stă treaba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Takis Fyssas FOTO Sport gr
Takis Fyssas FOTO Sport gr

Takis Fyssas (40 de ani), fost internaţional, în acest moment directorul tehnic al federaţiei elene, este optimist înaintea primului meci de baraj cu România (vineri, 21.45), de la Pireu. Oficialul grec a acordat un interviu jurnaliştilor de la „SportDay“, în care a comentat diverse aspecte ale „dublei“ cu tricolorii.

-Cum vedeţi barajul cu România? 

Am mai fost în această fază, e un proces greu, dificil, dar am mai experimentat asta. Trebuie să fim concentraţi la maximum, pregătiţi în toate aspectele jocului. Sperăm să arătăm aceeaşi concentrare şi să fim pe aceeaşi lungime de undă ca şi la precedentul baraj (n.r. – grecii s-au calificat la CM 2010 după 0-0 la Atena şi 1-0 la Kiev, cu Ucraina).

-Cum s-au comportat românii la tragerea la sorţi?

Normal, oricum n-au sărbătorit precum ucrainenii în 2009. Au avut declaraţii decente, normale. Plus că selecţionerul lor a specificat înainte că nu vrea Grecia la baraj, ceea ce înseamnă că a fost calculat şi că ne respectă.

-Ce părere aveţi despre echipa lor? 

Nu se bazează pe individualităţi, ci pe forţa grupului. N-au un Ibrahimovici sau Ribery, dar asta nu înseamnă că nu sunt periculoşi. Ca spirit şi stil de joc seamănă mult cu noi. Le e sete de o calificare la Mondiale. Sunt talentaţi, dar au şi vulnerabilităţi. 

-La ce vă aşteptaţi de la meciul de vineri?  

Să avem un joc, bun, să dominăm terenul şi să câştigăm fără să primim gol. Un egal fără gol primit e greu de catalogat ca pozitiv sau negativ. Dar, în mod normal, noi jucăm mai bine în deplasare.

-Jucătorii şi staff-ul românilor au avut declaraţii normale, decente, după tragerea la sorţi, dar în afara echipei, mass-media şi alţi oameni de fotbal au exultat. Cel mai bun exemplu e Iordănescu, care a spus recent că Grecia e doar puţin peste Estonia…

-Să vă spun cinstit, sunt foarte fericit că au existat aceste declaraţii. Chiar le iubesc, pentru că le aduc lor prejudicii. Jucătorii noştri au avut urechi să audă, iar astfel de declaraţii îi motivează. O să vedem pe teren dacă suntem Estonia. O să le arătăm pe gazon. 

Prima manşă a barajului Grecia – România, de calificare la CM, se dispută vineri (21.45), la Pireu, iar returul are loc marţi (21.00), pe „Arena Naţională“. 

Citeşte şi 

„Am fi fraieri dacă nu mergem la Mondiale“. O spune Iordănescu, fostul selecţioner al României şi al Greciei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite