Gimnasta Amalia Lică, performanță uluitoare în Europa: patru medalii de aur pentru România

0
Publicat:

România a câştigat titlul de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică, la Budapesta, o performanţă istorică pentru ţara noastră.

Amalia Lică a uimit lumea gimnasticii la Campionatele Europene de la Budapesta
Amalia Lică a uimit lumea gimnasticii la Campionatele Europene de la Budapesta

Totodată, Amalia Lică, antrenată de Adriana Mitroi, a cucerit nu mai puţin de 4 din cele 5 medalii de aur puse la bătaie. Puștoaica de 15 ani a devenit campioana Europei la cerc, măciuci şi panglică, dar şi în proba pe echipe, alături de Lisa Garac. Aceasta a ocupat, la rândul ei, locul 5 în finala europeană de la minge.

Amalia Lică spune cu modestie că nu spera să domine în totalitate Campioatele Euroepne de gimnastică ritmică: ”Nu neapărat că mă așteptam la aur, dar îmi doream și m-am dus cu gândul la acest concurs să mă simt bine și să mă distrez pentru că am făcut la antrenament tot ce se putea face ca să ajungem la acest concurs și să fie totul bine și nu mă așteptam bineînțeles să iau atâtea medalii, dar sunt binevenite”.

Irina Deleanu: S-a întâmplat ceva incredibil

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a afirmat, după ce România a ocupat prima poziţie în clasamentul pe medalii la junioare la Campionatele Europene de la Budapesta, că nu realizează încă dimensiunea performanţei obţinute.

Amalia Lică, un fenomen al gimnasticii. Foto Facebook
Amalia Lică, un fenomen al gimnasticii. Foto Facebook

"Încă mai cred că este un vis, mă ciupesc efectiv să văd dacă mai sunt în realitate. S-a întâmplat ceva incredibil aici, la acest Campionat European de la Budapesta, nu numai pentru ritmica românească, dar şi pentru Amalia, care ne-a demonstrat încă o dată valoarea ei ca gimnastă şi puterea imensă interioară de care a dat dovadă. Este de prisos să mai spun că este istorie pentru România! Niciodată, la niciun campionat mare, România nu a obţinut nici patru medalii, nici această culoare frumoasă, aur, de patru ori! Bucuria este imensă, de altfel se citeşte pe feţele noastre", a declarat Deleanu, conform paginii oficiale de Facebook a FRGR.

"Această imensă reuşită vine cu o responsabilitate şi mai mare pentru viitor şi pentru cum vor decurge investiţiile în pregătire pentru Jocurile Olimpice din 2028. Dumnezeu creează culoar numai celor care muncesc, care se ajută singuri, în primul rând şi care se abandonează în mâinile Lui. E intens, ştiu, pentru că este religios şi nu toată lumea crede. Dar asta este ceea ce s-a întâmplat cu Amalia după Cupa Europei, unde nu a reuşit niciun aur!", a adăugat Irina Deleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite