Gigi Mulţescu a fost prezentat la Dinamo: "Obiectivul primului an: locurile 1-4!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 61 de ani a semnat un contract cu Dinamo valabil pentru un singur sezon, cu posibilitate de prelungire pe încă un an.

Poreclit "Smurd" pentru că a rueşit sp salveze echipe aflate în situaţii dificile, Gigi Mulţescu se întoarce la Dinamo ,ehcipă pe care a mai pregătit-o în două mandate. Iată principalele declaraţii: 

Nu o să vorbesc prea mult de data asta. A apărut şi pe site un cuvânt al meu de introducere, n-aş vrea să mă repet. Nu e timpul vorbelor. Perioada aceasta e o perioadă grea, dar o perioadă frumoasă. Îmi aduc aminte că un antrenor mare spunea că un ciclu de formare la o echipă durează 4 ani. Dar nu se mai poate aşa ceva acum, e secolul vitezei. 

Eu m-am obişnuit la ultimele două experienţe din cele 3, la Petrolul şi Astra, să nu am timp. Trebuie să facem totul din mers, şi transferuri, şi reconstrucţie, şi relaţii de joc şi cristalizarea unei echipe care să joace . Rezultatul va fi jocul echipei. Se potrivesc foarte bine cuvintele lui Teaşcă. El a spus 'Voi nici n-aţi pus viţa de vie şi vreţi vin vechi.' Asta trebuie să facem acum, pentru că nu ne aşteaptă nimeni. E o provocare pe care mi-am impus-o eu. Eu mi-am impus obiectivele.

La Sportul, în 2006, am luat echipa de pe locul 16 în retur şi Vasile Şiman mi-a spus să scoatem echipa de la retrogradare. În 13 etape am avut 11 victorii, 1 meci nul şi o înfrângere. De data asta nu îmi pot propune mai mult, obiectivele sunt foarte îndrăzneţe. Este greu, e perioada de formare a lotului. O să avem mult de muncă şi o să fie şi poticneli. Cel mai important e ca echipa să funcţioneze, să joace un fotbal plăcut. Dacă asta va fi dublat şi de rezultat, cu atât mai bine, dar asta pot face acum, ca echipa să funcţioneze. Rezultatele vin în urma jocului.

Obiectivul l-am mai spus, locurile 1-4 la finalul campionatului. Până începem perioada de pregătire, pe 17 iunie, încercăm ca lotul să fie în mare măsură rezolvat, dar nu cred că se va putea. Poate să fie şi locul 4 anul acesta, poate să fie şi locul 1. Depinde cum reuşim să acoperim valoric lotul. Trebuie ca turul să îl abordăm cu lotul pe care îl dorim".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite