Dinamo şi-a luat cel mai plimbat antrenor din România. Mulţescu va semna al 30-lea contract din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Mulţescu  trebuie să salveze Dinamo din mediocritate FOTO Cosmin Iftode/Rpressport
Gigi Mulţescu  trebuie să salveze Dinamo din mediocritate FOTO Cosmin Iftode/Rpressport

Gigi Mulţescu, noul tehnician al „câinilor roşii” a pregătit 23 de echipe în cariera sa, dar la una singură a reuşit să-şi menţină postul mai mult de un sezon.

Gheorghe Mulţescu este alesul lui Ionuţ Negoiţă pentru construcţia noului Dinamo, un proiect „low-cost”, bazat pe achiziţii tinere şi ieftine. Fost jucător în „Groapă”, între 1979 şi 1985, căpitan al echipei care a eliminat pe Hamburg în 1983, Mulţescu a mai antrenat de două ori Dinamo, în 1990 şi în 2008. Nu şi-a dus la bun sfârşit mandatele de atunci, instabilitatea fiind cuvântul care domină cariera de antrenor al celui preclit „SMURD-ul”, pentru capacitatea sa de a pune pe picioare echipe prăbuşite. Demisionar sau, după caz demis, Mulţescu (61 de ani) este antrenorul român cu cele mai multe echipe antrenate, contractul cu Dinamo fiind al 30-lea pe care îl semnează ca principal. Practic, în 23 de ani de carieră pe banca tehnică, Mulţescu a avut continuitate la o singură echipă, Samsunspor, în Turcia, unde a stat în 1993 şi 1997. Acolo a câştigat şi singurul trofeu din activitatea sa, Cupa Balcanică, în 1994. 
Cătălin Munteanu pune condiţii
Numirea lui Mulţescu are legătură cu situaţia financiară a lui Dinamo, o situaţie destul de precară, pe care conducerea încearcă să o îndrepte făcând reduceri salariale şi achiziţii deloc costisitoare. Niciuna nici cealaltă nu sunt operaţiuni simple. Cătălin Munteanu, spre exemplu, căpitanul lui Dinamo, care e acum în refacere după o accidentare gravă, a declarat că nu va accepta micşorarea contractului, decât cu o condiţie. „Eu intru în ultimul an de contract. Am făcut sacrificii pentru Dinamo, am refuzat oferte ca să stau aici. Voi accepta reducerea salariului doar dacă mi se prelungeşte contractul”, a afirmat „Cap de Zmeu”. Nici în privinţa transferurilor situaţia nu e roză. Dinamo i-a transferat până acum pe Asanovici şi Hasanovici (ambii CS Severin), dar Negoiţă dă asigurări că această campanie nu se va opri aici. „Pe Mulţescu l-am convins şi arătându-i lista cu jucătorii pe care îi vizăm. Sunt foarte mulţi fotbalişti în discuţie să vină la Dinamo şi nu pe salarii de 2.500 de euro. Cei cu experienţă vor avea mai mult”, a declarat Negoiţă.

8.000 de euro pe lună este salariul lui Mulţescu la Dinamo

Obiectivul lui Mulţescu este clasarea pe locurile 1-4 la finalul sezonului viitor

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite