Gigi Becali, distrus la o emisiune televizată: „Uite-te în oglindă şi vezi cine e vinovat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 5 ani, patronul FCSB s-a izolat cu eşecul! Mai precis, de când a ieşit din închisoare şi l-a dat afară pe Costel Gâlcă, un antrenor care tocmai realizase tripla campionat - Cupa României - Cupa Ligii cu FCSB în 2015.

Lumea s-a schimbat din temelii, în ultimele trei luni, odată cu declanşarea pandemiei, însă FCSB a rămas aceeaşi: o echipă care nu bate pe nimeni!

În 2020, trupa „antrenată“ telefonic de Gigi Becali, prin intermediul unui tehnician, Bogdan Argeş Vintilă, instalat pe post de marionetă, a câştigat două meciuri, din cele nouă disputate în campionat! Şi, cu un astfel de bilanţ, distanţarea de locul 1 a devenit o certitudine, pentru al 5-lea sezon la rând! După încă un pas greşit, duminică seară, cu Gaz Metan (2-2), FCSB e la 9 puncte de liderul CFR Cluj, când mai sunt doar şase etape rămase de jucat. Pe scurt, încă un titlu s-a ratat, iar, de acum, bucureştenii au mari emoţii pentru locul 2, cel pe care s-au clasat, la ultimele patru ediţii ale campionatului!

Şi-a păcălit jucătorii, apoi s-a lăudat

Debandada provocată de Becali la FCSB, în ultimii ani, mai precis, de când a ieşit din închisoare, în 2015, necesită publicarea unei cărţi. Aşa că e suficient să ne rezumăm la modul în care latifundiarul a bulversat echipa, după declanşarea pandemiei, pentru a înţelege de ce, în primele două etape de după reluarea campionatului, FCSB are o înfrângere cu CFR (0-1) şi un egal cu Gaz Metan (2-2).

Imediat după declanşarea stării de urgenţă, Becali şi-a obligat jucătorii să accepte o tăiere salarială de 50%, până în septembrie! Asta deşi, prin comparaţie, CFR, care acum galopează spre al 3-lea titlu la rând, n-a umblat la contractele jucătorilor. Becali nu doar că le-a tăiat jucătorilor din bani, dar s-a şi lăudat cu acest lucru la televizor. „Eu aveam bani să le dau. Eu în 6 luni, în loc să dau 3,5 milioane de euro, dau 1,5 milioane. Economisesc două milioane de euro“, a explicat Becali cum a profitat, de pe urma coronavirusului.

Cu un asemenea patron care i-a păcălit, practic, luându-le banii, nu e de mirare că şi jucătorii „păcălesc“ acum fotbalul, făcând nişte meciuri sub orice critică.

A distrus lotul şi a ajuns să folosească puşti de 16 ani

Tăierile salariale, acceptate cu scrâşnet din dinţi de majoritatea fotbaliştilor, au fost respinse de un grup restrâns, din cadrul lotului. Rezultatul? Bălgrădean (căzut, oricum, în dizgraţie, după ce a semnat cu CFR), Planici, Alexandru Stan, Momcilovici, Adi Popa şi Gnohere au fost băgaţi în şomaj tehnic şi plătiţi de stat cu aproximativ 500 de euro, în cele două luni de stare de urgenţă! Ulterior, Gnohere a şi părăsit FCSB, iar Adi Popa, întrucât a dat clubul în judecată, a fost cataloghat de Becali drept o „piticanie“. 

Din grupul fotbaliştilor trecuţi în şomaj tehnic, doar Planici a apărut în echipa FCSB-ului, în prima etapă de după reluarea campionatului, în înfrângerea cu CFR. Apoi, sârbul nu s-a mai prezentat la antrenamente, susţinând că n-a fost plătit pe lunile martie şi aprilie! Iar plecarea lui Planici a lăsat FCSB cu un singur fundaş central valid, înaintea partidei cu Gaz Metan: Andrei Miron! 

Din cauza accidentărilor şi a faptului că mai mulţi jucători au fost îndepărtaţi de patron, pe durata stării de urgenţă, Vintilă a ajuns să completeze lotul cu nişte juniori! Iar duminică seară, în centrul apărării, lângă Miron, a fost titularizat puştiul Ovidiu Perianu (18 ani), în timp ce Alexandru Pantea (16 ani) a intrat din primul minut, ca fundaş stânga! Şi, pentru ca debandada să fie completă, Becali l-a rechemat în lot pe „piticania“ de Adi Popa, pe care l-a şi trimis pe teren, din minutul 58!

Şi, ca de obicei, alţii sunt de vină...

Chiar dacă e evident că managementul catastrofal al lui Becali, acceptat de oamenii aflaţi în subordinea sa, precum Mihai Stoica şi Valeriu Argăseală, a compromis încă un sezon, ca de obicei, în viziunea patronului, alţii sunt de vină pentru eşecuri. De altfel, în stilul său caracteristic, după partida cu Gaz Metan, Becali a intrat la Digi Sport şi şi-a făcut praf echipa.

„99% s-a dus titlul. Mai rămâne 1%, poate vrea Dumnezeu. Noi, de la mijloc în sus, am avut jucători valoroşi. Olaru, Moruţan, chiar şi Tănase, care au jucat bine cu CFR Cluj. Nu mi-a plăcut atitudinea echipei deloc. N-au fost bărbaţi. Dacă în minutul 94 nu pot ţine de scor, adică o singură fază, înseamnă cu nu poţi fi o echipă mare. O singură fază? Nu pot să-mi explic! Acum vrem locul 2 sau 3 şi cupa. Măcar ştim că nu mai avem emoţii, ne-am luat gândul de la titlu. O să facem şi noi ca Hagi. Creştem jucători şi îi vindem apoi la Voluntari. Ha, ha, ha!“, a spus Becali.

Acesta l-a distrus şi pe vârful Adi Petre, pe care l-a luat de la Esbjerg (Danemarca), în luna februarie: „Petre n-are nici viteză, nici forţă! Asta-i viaţa, mergem înainte. O să fac ceva…“.

Becali cred că s-a obişnuit să piardă, pentru că, în ultimii ani, n-a câştigat nimic! Şi încercările alea de a găsi vinovatul, după fiecare meci... Mi se pare incredibil. Ia uită-te tu mai bine în oglindă şi vezi cine-i vinovatul principal. Basarab Panduru la Telekom Sport  

Liga I, program, rezultate

Play-off, etapa a 4-a

Vineri

CS U Craiova - Astra 2-1

Sâmbătă

Botoşani - CFR Cluj 0-2

Duminică

FCSB - Gaz Metan 2-2

Clasament

1. CFR Cluj 4 3 1 0 5-1 36

2. CS U Craiova 3 2 0 1 5-6 29

3. FCSB 4 1 2 1 8-6 27

4. Astra 4 1 1 2 3-4 25

5. Gaz Metan 4 0 3 1 3-4 25

6. Botoşani 3 0 1 2 2-5 24

Play-out

Etapa a 5-a

Duminică

Voluntari - Poli Iaşi 1-0

Dinamo - Sepsi 1-3

Luni

Clinceni - Chindia 1-0

Viitorul - Hermannstadt 4-1

Clasament

1. Viitorul 5 3 1 1 10-6 30

2. Sepsi 5 1 3 1 7-6 23

3. Voluntari 5 3 2 0 7-2 21

4. Clinceni 5 3 0 2 5-6 20

5. Hermannstadt 4 1 2 1 4-6 18

5. Chindia 4 1 1 2 3-4 17

7. Dinamo 3 0 0 3 1-5 17

8. Poli Iaşi 5 1 1 3 3-5 15

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite