Gică Popescu, scârbit de ce a văzut la meciul cu Grecia: fostul căpitan al tricolorilor nu l-a pus la zid pe Piţurcă, ci a fost dezamăgit din alt motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jucat pentru România la trei Mondiale (1990, 1994 şi 1998) şi la două turnee finale de Campionat European (1996 şi 2000). De aceea, „Baciul“ a avut un şoc după ce a văzut marţi seară.

România a ratat calificarea la Mondialul din 2014 şi aşteptarea de a ajunge la un nou turneu final de Campionat Mondial se va prelungi la 20 de ani. 

După 1-3, în tur, toată lumea se aştepta ca, având 50.000 de suporteri alături, România să „bombardeze“ poarta Greciei pe „Arena Naţională“. Ce a ieşit însă a fost poate cel mai slab meci făcut de tricolori în preliminariile pentru CM 2014, Torje şi compania jucând mai bine chiar şi în acel 1-4 cu Olanda de pe „Arena Naţională“. 

Dincolo de neputinţa tactică, vina lui Piţurcă, a surprins neplăcut şi atitudinea fotbaliştilor care au lăsat senzaţia că nici nu-şi doresc calificarea! De acest aspect s-a legat şi Gică Popescu, omul care, aproape sigur, îl va înlocui pe Mircea Sandu în fruntea FRF în 2014. 

Ce a spus?

„Sunt foarte dezamăgit de atitudinea jucătorilor la aceste două meciuri de baraj. S-a văzut că nu e o atitudine demnă de nişte jucători care vor să ajungă la un Campionat Mondial. Nu e nici vina lui Piţurcă, a nimănui. Dacă, atunci când îmbraci tricoul echipei naţionale, nu simţi că arde pe tine, atunci nu ai ce să cauţi aici. În afară de un sprint al lui Marius Niculae în minutul 80, nu am văzut răutatea asta care ne trebuia“, a declarat „Baciul“ la Digi Sport.

El a insistat că întreg fotbalul românesc are nevoie de un „refresh“: „Odată cu schimbările astea - cea recentă, a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal şi cea de la anul, a preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal - cred că va fi un moment de plecare. Ne trebuie un proiect pentru ca fotbalul românesc să aibă continuitate la nivel de performanţă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite