Gică Hagi şi Edi Iordănescu nu-și vorbesc! „E ocupat. Are prea multă treabă"

0
Publicat:

Antrenorul care a făcut din Farul campioana României, Gică Hagi, a dezvăluit că a discutat cu selecționerul Edi Iordănescu doar în urmă cu un an și jumătate, când acesta a fost instalat pe banca României. De atunci, cei doi s-au evitat.

Gică Hagi e campionul României, cu Farul. Foto Adevărul
Gică Hagi e campionul României, cu Farul. Foto Adevărul

Naționala României a remizat cu Kosovo (0-0) și joacă luni contra Elveției, în preliminariile Euro 2024. Farul şi FCSB dau cei mai mulți jucători la prima reprezentativă, însă între formația din Constanța și staff-ul naționalei nu există comunicare.

Întrebat dacă Edi Iordănescu s-a supărat din cauza declaraţiilor referitoare la absenţa lui Ianis Hagi de pe lista preliminară în startul campaniei pentru Europeanul din Germania, când Gică Hagi a susținut cu vehemență că selecționerul a greșit flagrant, antrenorul campioanei a punctat: "E tânar şi o să-i treacă. Trebuie să-i treacă, altfel nu e bine. La fotbal se zic multe”.

Întrebat apoi dacă a vorbit cu Edi Iordănescu pentru a tranșa problema, dar și pentru că discuțiile dintre antrenorul naționalei și cel al campioanei ar putea ajuta fotbalul românesc, Hagi a dezvăluit: ”La început, puţin, şi atât (n.r. - Edi a fost instalat în ianuarie 2022). Prin nea Jerry Gane (n.r. - secundul naționalei), să ne vadă. E ocupat, probabil (n.r. - Edi Iordănescu). Are prea multă treabă”.

Edi Iordănescu e pe locul secund în grupa de calificare la Euro 2024. Foto Mediafax
Edi Iordănescu e pe locul secund în grupa de calificare la Euro 2024. Foto Mediafax

Analistul TV al Orange Sport, Basarab Panduru, a comentat subiectul şi a tras concluzia: Edi Iordănescu s-a supărat pe Gică Hagi, iar prezenţa selecţionerului în tribună la Farul - CFR, în aprilie, în loc să fie în lojă, a reprezentat un semnal elocvent al relaţiei dintre cei doi.

"Pe asta n-am ştiut-o că a discutat cu Edi la început şi după n-a mai vorbit. <<M-a pedepsit Edi, n-a mai discutat după cu mine>>. Asta e una dintre cele mai urâte imagini din fotbal (n.r. - când Edi Iordănescu a stat în tribună la meciul de acasă al Farului, nu la oficială).

Selecţionerul trebuie să stea pe cel mai bun loc, dar el se duce în tribună. Scuzele alea cu prietenul care l-a rugat să stea acolo, astea... Cred că l-a pedepsit pe Hagi, că s-a supărat dintr-un motiv, cum se supără şi pe alţii. Dacă vorbeşti cu ceilalţi antrenori şi cu el nu, e o problemă.

Basarab Panduru nu consideră normală relația rece dintre Gică și Edi. Captură TV
Basarab Panduru nu consideră normală relația rece dintre Gică și Edi. Captură TV

Dacă ai vorbit cu el la început şi după n-ai mai vorbit, atunci s-a întâmplat ceva. Nu trebuie să ne supărăm pe 'Rege', că e părerea lui, aşa a văzut (n.r. - disputa pe seama lui Ianis Hagi, care n-a prins lotul preliminar pentru dubla cu Andorra şi Belarus). Dacă aşa vede lucrurile, de ce să ne supărăm noi? Eu cred că Edi comunică cu toată lumea, datele sunt la fel, dar e supărat pe 'Rege'. Aşa cred eu", a declarat Basarab Panduru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite