Gică Hagi, în genunchi: scor șocant la Ovidiu. Meciul a fost întrerupt din cauza scandărilor xenofobe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farul avea victoria drept singură opțiune împotriva lui Sepsi, pentru a continua lupta pentru un loc pe podium și participarea în cupele europene. Însă oaspeții au zburdat pe teren în prima repriză, înscriind de trei ori prin același jucător, Pavol Safranko.

Gică Hagi n-a înțeles nimic din meciul cu Sepsi. Foto Sportpictures
Gică Hagi n-a înțeles nimic din meciul cu Sepsi. Foto Sportpictures

 La 0-3, galeria Farului a început să scandeze lozinci xenofobe la adresa oaspeților. Crainicul arenei i-a avertizat pe spectatori în două rânduri să înceteze, lucru care nu s-a întâmplat. În minutul 42, „centralul” Adrian Viorel Cojocaru a întrerupt partida, ultrașii scandând în continuu cuvinte greu de reprodus: „Ale-ale, ale-ale / Să-ți dăm la **** bozgore!”.

Partida a fost oprită în minutul 42, iar jocul a fost reluat după aproximativ două minute, după ce fanii din Ovidiu a schimbat ținta, luând în colimator Federația Română de Fotbal, dar și repertoriul, scandând în schimb „România, România”, „Libertate pentru suporteri” sau înjurând.

De la 5-1 cu CFR la 1-4 cu Sepsi

Dacă galeria a reușit să-și modifice comportamentul, echipa lui Gică Hagi nu a făcut-o. După pauză, tot Sepsi a înscris, prin Cosmin Matei, din assistul lui Ștefănescu, astfel că scorul a devenit 0-4. Chiar dacă a marcat în prelungiri punctul de onoare, rezultatul o îndepărtează pe Farul de cupele europene, campioana fiind la două puncte în spatele celor de la CFR Cluj și Universitatea Craiova, care au meciuri duminică, respectiv luni. Ce-i drept, nu prea ușoare, contra Rapidului și a FCSB.

Scorul partidei e șocant, având în vedere rezultatele constănțenilor din partea a doua a campionatului. Farul fusese învinsă doar de FCSB (0-1 acasă și 1-2 în deplasare) și făcuse egal cu Sepsi (1-1), în rest trecuse de Rapid (2-1 și 3-1), de Craiova (2-1) și de CFR Cluj (5-1). De partea cealaltă, Sepsi a scăpat în premieră în acest sezon de ultimul loc în play-off. Cu victoria de la Ovidiu, covăsnenii au cedat locul 6, cel puțin până de Paște, celor din Giulești.

Play-off, etapa a 8-a

Vineri

Farul Constanța - Sepsi 1-4

Duminică

CFR Cluj – Rapid      21.30

Luni

Universitatea Craiova - FCSB           21.00

Clasament

1. FCSB 49 de puncte

2. Universitatea Craiova 37p*

3. CFR Cluj 37p*

4. Farul Constanța 35p*

5. Sepsi 31p*

6. Rapid 29p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite