Dinamo, în groapă, miracol la Botoșani. Cum arată lupta la retrogradare cu două etape înainte de final

0
Publicat:

Dacă UTA, Oțelul, Hermannstadt și „U“ Cluj nu au emoții în privința retrogradării pe acest final de play-out, Petrolul, Botoșani, FC Voluntari, FCU Craiova, Dinamo și Poli Iași se luptă pentru menținerea în Superliga. Fiecare dintre cele șase formații aflate pe ultimele poziții are șanse să evite să ajungă în Liga 2 în sezonul următor, cu două etape înainte de finalul stagiunii.

Dinamo are slabe șanse să scape de retrogradare. Foto DDB
Dinamo are slabe șanse să scape de retrogradare. Foto DDB

Ultimele două locuri duc direct în „B“, în timp ce următoarele două poziții sunt echivalente cu participarea la un baraj cu locurile 3 și 4 din divizia secundă, învingătoarele urmând să joace în Superliga în sezonul următor.

Botoșani a terminat sezonul regulat la 7 punte de următoarea clasată

Play-outul a pornit la start cu o „favorită“ certă la retrogradare: FC Botoșani, care a încheiat stagiunea regulată la 7 puncte de următoarea clasată. „Lanterna roșie“ a campionatului pe parcursul aproape întregului sezon a fost însă protagonista unor meciuri bune, cu care, miraculos, a ajuns pe poziția a 6-a. Cu 4 victorii și un egal, moldovenii au depășit deja 4 echipe și s-au distanțat la 3 puncte de locurile direct retrogradabile.

Iar cu succesul de luni de pe terenul Petrolului, botoșănenii i-au băgat și pe ploieșteni în ședință. De altfel, eșecul „lupilor“ a fost taxat dur de fanii galben-albaștri, care i-au amenințat pe jucători cu corecții fizice dacă echipa ia drumul ligii secunde. În următoarele două weekenduri vor avea loc singurele meciuri în care se mai întâlnesc două contracandidate la retrogradare, Botoșani - Voluntari și Poli Iași - Petrolul. În rest, echipele amenințate cu „B“-ul vor juca numai împotriva formațiilor care au scăpat de emoții, dar care se luptă pentru barajul pentru Conference League.

FCU Craiova a scăpat de ultimul loc

Ilfovenii sunt la mâna lor, având însă meciuri grele, la Botoșani și acasă, cu Universitatea Cluj. La fel ca oltenii lui Adrian Mititelu, care au reușit să iasă din degringoladă și să scape de ultimul loc odată cu victoria din fața clujenilor și care mai au de jucat contra arădenilor și a sibienilor.

În cele mai dificile situații se află Dinamo și Poli Iași, ocupantele locurilor direct retrogradabile. „Câinii“ trebuie să scoată maximum din partidele cu U Cluj și UTA, dar să și aștepte jocul rezultatelor pentru a evita revenirea după numai un an în Liga 2. În aceeași situație se află ieșenii, dar cu partide care par, cel puțin pe hârtie, mai abordabile: la Sibiu, cu Hermannstadt, și pe teren propriu, cu Petrolul.

Cu cine mai au de jucat candidatele la retrogradare

Petrolul - 26p: Oțelul (a) și Poli Iași (d)

FC Botoșani - 24p: Voluntari (a) și Oțelul (d)

Voluntari - 23p: Botoșani (d) și U Cluj (a)

FCU Craiova - 22p: UTA (d) și Hermannstadt (a)

Dinamo - 21p: U Cluj (d) și UTA (a)

Poli Iași - 21p: Hermannstadt (d) și Petrolul (a)  

Ultimele două runde din play-off

Etapa a 8-a, 4-6 mai

FC Botoșani - FC Voluntari

U Cluj - Dinamo

Petrolul - Oțelul

Hermannstadt - Poli Iași

UTA Arad - FCU Craiova

Etapa a 9-a, 12 mai

Oțelul - FC Botoșani

Poli Iași - Petrolul

FCU Craiova - Hermannstadt

Dinamo - UTA Arad

FC Voluntari - U Cluj

Play-off, etapa a 7-a

Sâmbătă

FCSB - Farul Constanța 2-1

Duminică

CFR Cluj - Sepsi 2-1

Luni

Rapid - Universitatea Craiova 1-2

Clasament

1. FCSB 49 de puncte

2. Universitatea Craiova 37p*

3. CFR Cluj 37p*

4. Farul Constanța 35p*

5. Rapid 29p*

6. Sepsi 28p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locurile 2 și 3 din play-off, în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Play-out, etapa a 7-a

Vineri

Dinamo - Voluntari 1-1

Sâmbătă

FC U Craiova - Universitatea Cluj 3-2

Duminică

Oțelul - Hermannstadt 1-0

Poli Iași - UTA 0-2

Luni

Petrolul - Botoșani 1-2

Clasament

1. UTA 34 de puncte

2. Oțelul Galați 33p

3. Hermannstadt 31p

4. Universitatea Cluj 29p

5. Petrolul 26p*

6. Botoșani 24p*

7. Voluntari 23p

8. FCU Craiova 22p*

9. Dinamo 21p*

10. Poli Iași 21p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite