Gerard Pique, ultima reprezentație. Legendarul jucător al Barcelonei s-a retras în lacrimi VIDEO

0
Publicat:

Fotbalul mondial a avut un șoc când Gerard Pique a anunțat, brusc, că va pune capat unei cariere impresionante la meciul din acest weekend cu Almeria. Jucătorul care a câștigat absolut tot ce se putea câștiga și-a luat adio de la fotbal într-o atmosferă de sărbătoare.

Gerard Pique și-a luat adio de la fanii Barcelornei. Foto Gettyimages
Gerard Pique și-a luat adio de la fanii Barcelornei. Foto Gettyimages

Meciul cu Almeria a trecut în plan secund pentru fanii echipei Barcelona. Evenimentul principal al zilei pe Camp Nou a fost retragerea lui Gerard Pique, legendarul stoper catalan. Fanii și-au arătat aprecierea pentru cariera legendară a fundașului încă dinainte de startul partidei, cu mesaje de mulțumire afișate în tribune.

Asta chiar dacă la precedentele meciuri l-au fluierat, contribuind în mare măsură la decizia șocantă a stoperului.

Busquets, ultimul mohican din echipa de aur a Barcelonei

Colegii l-au îmbrățisat de la încălzire până la finalul partidei, iar suporterii și-au arătat iubirea pentru el încă din startul meciului. Ei au cerut ca Pique să execute penalty-ul obținut de catalani, însă Lewandovski a executat. Și a ratat! Fanii au continuat să îl aplaude pe Pique la fiecare atingere de minge, până în minutul 82, când a fost înlocit și a print ovații în picioare.

Emoțiile și-au spus cuvântul și, după ieșire de pe gazon, Gerarg Pique a izbucnit în lacrimi, l-a luat în brațe pe antrenorul și fostul coleg Xavi și s-a așezat lângă Busquets, ultimul fotbalist rămas din echipa „tiki-taka” cu care a scris istorie. Apoi a fost luat pe brațe de colegi și aruncat de câteva ori în aer, în aplauzele asistenței.

Pique, purtat pe brațe de colegii săi după ultimul meci la Barcelona. Foto Gettyimages
Pique, purtat pe brațe de colegii săi după ultimul meci la Barcelona. Foto Gettyimages

”M-am născut aici, voi muri aici”

 ”A vrea înseamnă a renunța. E atâta dragoste și pasiune între Barça și mine... era timpul să ne lăsăm puțin spațiu și aer. Sunt convins că în viitor voi fi din nou aici. Am plecat, dar parcă deja m-am întors. Nu este un adio. Sunt fan al Barcelonei de când m-am născut și voi muri aici, voi susține mereu Barça", a fost mesajul emoționant de despărțire al lui Pique, potrivit Marca.

Barcelona a învins cu 2-0 pe Almeria, prin golurile lui Dembele (48) și Frankie de Jong (62) și continuă luptă cap la cap cu Real pentru titlul în La Liga.

Trofeele lui Gerard Pique, un fotbalist legendar: 

  • 3 Ligi ale Campionilor.
  • 8 titluri în La Liga
  • 7 Cupe ale Regelui Spaniei
  • 6 Supercupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Europei
  • 3 Campioate Mondiale ale cluburilor
  • Campionatul Mondial din 2010 cu Spania
  • Campionatul European din 2008 cu Spania
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite