Garbine Muguruza a câştigat Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza

Garbine Muguruza a devenit prima tenismană spaniolă care câştigă Turneul Campioanelor, după ce a învins-o în două seturi, 6-3, 7-5, pe estoniana Anett Kontaveit

Muguruza (28 ani), dublă campioană de Grand Slam (Roland Garros în 2016 şi Wimbledon în 2017), şi-a trecut în palmares cu această ocazie al 10-lea titlu din cariera sa. Reprezentanta Spaniei va încheia anul 2021 pe locul 3 WTA, după trei sezoane în care a stat departe de Top 10. Ea este devansată de australianca Ashleigh Barty (1), care nu a participat la Turneul Campioanelor, şi de belarusa Arina Sabalenka (2), eliminată încă din grupe.

"Sunt fericită şi uşurată, pentru că nu am început prea bine turneul, dar am reuşit apoi să-mi revin. Mi-am dovedit mine însămi că pot fi cea mai bună. Înseamnă foarte mult pentru mine să câştig un turneu în America Latină. Este pur şi simplu perfect", a declarat Muguruza.

La dublu, perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a câştigat titlul după ce a învins cuplul Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Elise Mertens (Belgia), cu 6-3, 6-4. Acesta este al 12-lea titlu obţinut împreună de cele două sportive, care s-au impus în acest an la Melbourne, la Madrid, la Roland Garros şi au obţinut medaliile de aur la JO de la Tokyo.

dublu tenis
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite