Transylvania Open, în picaj după pandemie: Măsurile haotice au stricat cea mai bună ediție a turneului

0
Publicat:

Transylvania Open tocmai și-a consumat ediția cu numărul trei. Din păcate, a fost și cea mai palidă de când turneul de categoria WTA 250 s-a născut, în 2021.

Transylvania Open 2021 a avut un afiș cu adevărat stelar
Transylvania Open 2021 a avut un afiș cu adevărat stelar

Acum doi ani, debutul competiției a fost stricat de măsurile pandemice, adoptate „pe genunchi“, de pe o zi pe alta. Cu nume grele pe tablou, în frunte cu Simona Halep, Emma Răducanu și Anett Kontaveit, organizatorii vânduseră cam toate biletele înainte de startul întrecerii. Doar că, practic cu câteva ore înainte de start, a venit decizia autorităților: fără spectatori în tribune! A urmat un fiasco și, în ciuda protestelor organizatorilor, clujenilor li s-a „furat“ șansa de a vedea o competiție stelară de la fața locului.

După acel prim turneu câștigat de Kontaveit – a triumfat în finală, 6-2, 6-3 cu Simona Halep – Transylvania Open parcă și-a pierdut din strălucire de la un an la altul. Dovadă că, în acest sezon, turneul a trezit un interes mediatic redus. Situație la care a contribuit și tabloul slab, părăsit de Sorana Cîrstea (26 WTA) după primul tur.

Transylvania Open, finalele de până acum

*2021: Kontaveit - Halep 6-2, 6-3

*2022: Blinkova - Paolini 6-2, 3-6, 6-2

*2023: Korpatsch - Ruse 6-3, 6-4

259.303

de dolari sunt premiile totale acordate la Transylvania Open 2023.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite