Fraţii "Meridian", doar un paravan?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Bultoc, noul patron al clubului Universitatea Cluj FOTO www.radăuţiprut.ro
Călin Bultoc, noul patron al clubului Universitatea Cluj FOTO www.radăuţiprut.ro

Preluarea clubului “U” Cluj de către patronii societăţii Meridian, Călin şi Gheorghiţă Bultoc, ridică multe semne de întrebare.

Neoficial, se vorbeşte că Florian Walter va deţine în continuare controlul asupra clubului ardelean, iar fraţii Bultoc sunt doar  “de décor”. Există mai multe indicii în această direcţie.

Marius Şumudică, noul antrenor, a semnat contractul în biroul lui Florian Walter. Tehnicianul nu a negat acest fapt, dar suporterii sunt suspicioşi, provocând o reacţie din partea lui Şumudică: “Sunt nişte lucruri pe care nu le ştiu în momentul de faţă. În momentul în care am semnat cu domnul Mărginean mi s-a spus că semnează el pentru că în următoarele zile vor fi rezolvate şi actele. Condiţiile din contract le-am negociat cu unul dintre fraţii Bultoc, nu ştiu cum îl cheamă. Eu nu am nicio treabă cu Walter şi vă spun că dacă el este în continuare la echipă eu nu voi mai ramâne antrenor, eu nu mă prostituez ", a spus noul antrenor de la U Cluj.

Afaceri în picaj

Conform ultimei ediţii a topului Forbes, averea familiei Bultoc se cifrează în acest moment undeva la 12-13 milioane de euro, scăderea faţă de anii precedenţi fiind cauzată de “îngheţarea” pieţii de vânzări auto. Cu aceşti bani, e greu de susţinut o echipă de fotbal pe o perioadă mai îndelungată de timp.

Cine sunt fraţii Bultoc de fapt?

Călin Bultoc (45 de ani) şi Gheorghiţă Bultoc (47 de ani) au crescut la graniţa cu Moldova , în comuna botoşăneană Rădăuţi-Prut. Veniţi în Bucureşti la începutul anilor 90, cei doi s-au lansat în afaceri, dezvoltând de-a lungul timpului “imperiul” Meridian: taximetrie, vânzări de autoturisme noi (dealer Dacia-Renault) sau rulate (Meridian Ocazii), construcţii, imobiliare, curăţenie. Au păstrat tot timpul o aură de mister în jurul lor, nefiind nici pe departe amatori de publicitate, ba chiar din contră. În 2009,fraţii Bultoc sau “fraţii Meridian”, cum sunt ei cunoscuţi în lumea afacerilor, au donat două miliarde de lei pentru restaurarea bisericii din comuna natală, Rădăuţi-Prut. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite