Francezii, făcuţi praf: „L'Equipe“ a distrus echipa naţională după eşecul de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzema (centru) a marcat de două ori, dar Franaţ a plecat acasă
Benzema (centru) a marcat de două ori, dar Franaţ a plecat acasă

Campionii mondiali au părăsit „Arena Naţională“ cu coada între picioare, după o eliminare şocantă, suferită în optimile Euro 2020.

Dacă francezilor nu prea le-a plăcut Bucureştiul, în momentul în care au sosit aici, după cum a scris presa lor, cu siguranţă, jucătorii lui Deschamps n-au rămas cu amintiri plăcute după şederea lor aici, la ce meci dramatic au avut cu Elveţia, pe „Arena Naţională“.

Campioana mondială a părăsit Euro 2020 în optimi, după un meci fabulos al cărui rezumat poate fi văzut aici. Şi drama francezilor e că au fost eliminaţi, deşi, per ansamblu, au jucat chiar bine! Degeaba însă! Elveţia e în sferturi, unde va întâlni Spania, iar naţionala Franţei s-a transformat în sacul de box al jurnaliştilor.

Ce a scris presa franceză după eşecul naţionalei?

*„L'Equipe“: Anihilaţi, Distruşi, Devastaţi. Franţa a fost eliminată de Elveţia după un meci nebun. Acest joc va rămâne cu siguranţă în istoria Euro. A fost un meci incredibil, extraordinar, dar care, în final, i-a lăsat în lacrimi pe suporterii francezi. Franţa a încasat o palmă din partea Elveţiei, după un meci cu un scenariu nebun. A fost prima serie de lovituri de departajare pentru Franţa de la finala Cupei Mondiale din 2006, iar naţionala a pierdut din nou. Istoria s-a repetat, iar Mbappe a preluat rolul lui Trezeguet şi a ratat.

*Le Parisien: Tridentul ofensiv lăudat de întreaga planetă s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, seara trecută, iar Benzema a fost superstarul. Cu toatea acestea, prestaţia slabă din defensivă a anulat cele trei goluri marcate şi a oprit Franţa din drumul spre sferturi. E un eşec uriaş, părăsim turneul pe uşa din spate. Franţa nu merita să se califice mai departe. Acum trebuie să urmeze un restart în vederea Cupei Mondiale din 2022. Campioana mondială a căzut din vârf în acest meci, după ce a condus cu 3-1. Aşa s-a terminat povestea Euro 2020, turneu final unde nimic n-a mers, aşa cum trebuia în jocul nostru.

*Le Provence: Numărul 10 (n.r. - Kylian Mbappe) a ratat penalty-ul decisiv în meciul cu Elveţia. E primul mare eşec din cariera tânărului jucător. Acum va fi un moment de cotitură pentru Mbappe şi cariera lui. Rămâne de văzut dacă se va ridica de la pământ şi va continua să impresioneze sau o va lua pe căile greşite ale colegului său, Neymar. Noi ne aşteptam ca Mbappe să fie noul Balon de Aur, însă la Euro a fost doar un balon adormit.

Euro 2020, tabloul optimilor

Sâmbătă

*Amsterdam: Ţara Galilor - Danemarca 0-4

*Londra: Italia - Austria 2-1 (după prelungiri)

Duminică

*Budapesta: Olanda - Cehia 0-2

*Sevilla: Belgia - Portugalia 1-0

Luni

*Copenhaga: Croaţia - Spania 3-5 (după prelungiri)

*Bucureşti: Franţa - Elveţia 3-3 (4-5 după penalty-uri)

Astăzi

*Londra, ora 19.00: Anglia - Germania

*Glasgow, ora 22.00: Suedia - Ucraina

Pro TV transmite Euro 2020.

Primele meciuri stabilite din sferturi

*2 iulie, St. Petersburg, ora 19.00: Elveţia - Spania

*2 iulie, Munchen, ora 22.00: Belgia - Italia

*3 iulie, Baku, ora 19.00: Cehia - Danemarca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite