FOTO VIDEO Olăroiu a intrat în istoria fotbalului din Emirate: a luat Supercupa şi a stabilit un record greu de egalat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Ajuns în zona Golfului Persic, în 2007, tehnicianul de 45 de ani e la al 11-lea trofeu cucerit în fotbalul arab. Ultimul e cu atât mai important cu cât a venit în cel mai dificil sezon pe care românul l-a avut de când a ajuns în Asia.

Supercupa Emiratelor ar fi trebuit să inaugureze noul sezon fotbalistic, în vara anului trecut, însă din cauza repetatelor reprogramări a ajuns să se joace, vineri, la şase luni de la data iniţială!

Între timp, Al-Ahli Dubai, echipa lui Cosmin Olăroiu, campioana în stagiunea trecută, a ajuns într-o situaţie grea: abia pe locul 7 în campionat, la 16 puncte de locul 1. De partea cealaltă, Al-Ain, deţinătoarea Cupei Preşedintelui, domină întrecerea internă, fiind lider cu şase etape înainte de finalul sezonului.

La prima vedere, amânarea Supercupei cu şase luni a favorizat Al-Ain, aflată într-o formă mult mai bună acum, comparativ cu vara anului trecut. Totuşi, pe teren, echipa lui Olăroiu a reuşit să treacă peste toate problemele din acest sezon şi să cucerească trofeul graţie unui gol marcat în minutul 86. 

Deşi finalul meciului a fost incendiar, cu un jucător eliminat de la Al-Ain (90+1), cu nouă minute de prelungire, şi cu o lovitură liberă extrem de periculoasă pentru Al-Ain la ultima fază, elevii lui Oli au reuşit să pună mâna pe trofeu.

Olaroiu
Olaroiu

Acest succes a fost unul cu adevărat deosebit pentru Cosmin Olăroiu. Acesta a ajuns în Emirate, în 2011, iar de atunci a câştigat şapte trofee. Acest bilanţ îl face cel mai de succes antrenor din istoria fotbalului din Emirate la nivel de cluburi. Printre cele şapte trofee luate de Oli se numără şi trei titluri cucerite în ultimele trei sezoane. 

Iată bilanţul complet al românului, de când a ajuns în micuţul stat din Golful Persic:

Al-Ain (2011-2013)

Titlul: 2011-2012, 2012-2013

Supercupa: 2012

Al-Ahli (2013-prezent)

Titlul: 2013-2014

Cupa Ligii: 2013-2014

Supercupa: 2013, 2015

VEZI BUCURIA LUI OLĂROIU DUPĂ SUPERCUPA EMIRATELOR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite