FOTO Simona Halep a împlinit 23 de ani. A câştigat opt turnee şi a strâns mai mulţi bani decât orice alt tenismen român. Ce-i lipseşte Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Adevărul
Simona Halep FOTO Adevărul

Simona Halep, a doua tenismenă din clasamentul WTA, a împlinit sâmbătă 23 de ani, vârstă la care se poate lăuda cu performanţe remarcabile. Duminică, de la ora 14.30, evoluează în primul tur de la Beijing.

Halep s-a născut la Constanţa în 1991, pe 27 septembrie, într-o familie de aromâni. Tatăl său, Constantin Stere, a fost fotbalist la Săgeata Stejaru, o echipă de ligă inferioară din judeţul Constanţa. Pasiunea pentru sport a tatălui l-a îndemnat să-şi îndrepte fiica spre practicarea tenisului. La vârsta de 4 ani a pus pentru prima dată racheta în mână, fiind stimulată şi de fratele ei mai mare, care a făcut şi el tenis, dar s-a lăsat ulterior. Citeşte aici continuarea poveştii.
 

De ce e 2014 cel mai bun sezon al ei

Aniversarea celor 23 de ani nu o prinde pe Simona Halep în cel mai fericit moment al sezonului. Românca a ieşit din fazele incipiente ale ultimelor turnee, însă ea a reuşit să se menţină până în acest moment pe locul 2 WTA, performanţă pe care nici o altă tenismenă din România nu a atins-o (Irina Spîrlea a fost pe 7, iar Virginia Ruzici pe 8).
Deşi în 2014 a câştigat mai puţine turnee (2) faţă de anul precedent (6), sezonul Simonei Halep de acum mult mai consistent. Halep a obţinut în 2014 cele mai bune rezultate de Grand Slam (finală la Roland Garros, semifinale la Wimbledon, sferturi la Australian Open) şi nici nu a putut participa la toate turneele mai mici pe care le-a câştigat anul trecut.
Doar cu rezultate bune la turnee mari Halep a putut urca până pe locul doi, iar recompensele financiare de la aceste competiţii au fost mult mai importante. Din cei 5,4 milioane de dolari câştigaţi din tenis în întreaga carieră, 3,4 milioane au fost strânşi doar în acest an! 

Iar suma va creşte considerabil după participarea Simonei la China Open (Beijing, vezi aici adversarii) şi la Turneul Campioanelor (Singapore 20-26 octombrie), competiţii extreme de generoase cu sportivii.
Ce i-ar lipsi Simonei? Evident, un titlu de Grand Slam. Probabil că toate energiile lui Halep vor fi îndreptate în 2014 spre acest obiectiv. E primul capitol la care Halep e încă în urma managerului ei, Virginia Ruzici, care conduce încă şi la numărul de turnee câştigate (12). 
 

Turnee WTA câştigate
Virginia Ruzici 12
Simona Halep 8
Irina Spârlea  4
Ruxandra Dragomir 4
Monica Niculescu 2
Alexandra Dulgheru 2
Sorana Cîrstea, Irina Begu 1
   

Bani din tenis (dolari)

Simona Halep 5.460.234
Sorana Cârstea 2.969.098
Monica Niculescu 2.898.853
Irina Spîrlea 2.653.956
Ruxandra Dragomir 1.861.426
Alexandra Dulgheru 1.452.381
Irina Begu 1.291.816

Cum şi-a asigurat Simona Halep participarea la Finalele WTA (Turneul Campioanelor), competiţia care reuneşte cele mai bune opt tenismene, ţinând cont de rezultatele lor începând cu 1 ianuarie. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite