FOTO Karate la nivel înalt la campionatele naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la concursul de karate
Imagine de la concursul de karate

Ziua de 23 martie a fost una specială pentru karate-ul din România. Federaţia Românăde Karate a organizat în Complexul Olimpic de la Izvorani, Campionatul Naţional rezervat seniorilor, feminin şi masculin.

Competiţia a fost una de anvergură, iar organizarea ireproşabilă, reuşind să depăşească în acest sens Campionatul Naţional de Shotokan desfăşurat în urmă cu două săptămâni tot la Izvorani. Scopul concursului l-a reprezentat desemnarea celor mai buni sportivi care vor participa la Selecţia Naţională din data de 6 aprilie de la Otopeni, în vederea stabilirii Lotului Naţional pentru Seniori, care va participa la Campionatul European de Karate de la Budapesta, din data de 10 mai.
Dacă la probele de kata au participat un numărde 37 de sportivi, în schimb, la spectaculosul kumite s-au adunat 117 competitori!
Competiţia a fost dominată de sportivii aparţinând cluburilor Dinamo, Sportul Studenţesc, Saishin Râmnicu Vâlcea, CS Târgovişte, Steaua, Universitatea Craiova şi CSU Braşov care s-au înghesuit pe podiumul de premiere în cele două probe, atât la individual, cât şi pe echipe.

Interesant este şi faptul că, la proba de kumite masculin pe echipe, primul loc a fost ocupat de Dinamo 2, în timp ce Dinamo 1 s-a situat pe poziţia secundă!
La finalul competiţiei, preşedintele Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu, a declarat: “Pot spune deja, de la a doua competiţie organizată de către noua conducere, că echipa desemnată pentru organizare s-a omogenizat foarte bine şi a reuşit să organizeze si sa pună la punct un Campionat Naţional de Karate de mare excepţie, bazat pe toate regulile impuse de Federaţia Mondială de Karate. Nivelul foarte ridicat al organizării competiţiei a reuşit să îi determine pe competitori să dea tot ce este mai bun din punct de vedere tehnic şi competiţional, unele meciuri fiind, din punct de vedere tehnic, de nivel european sau mondial”.
Următorul obiectiv al Federaţiei îl reprezintă organizarea Selecţiei Naţionale pentru Lotul Naţional de Seniori, care va avea loc în data de 6 aprilie în Sala de Sport a Oraşului Otopeni.
Scopul acestei  Selecţii Nationale, la care vor participa doar medaliaţii de la Campionatul Naţional de Karate pentru Seniori, este de a desemna cei mai valoroşi viitori componenţi ai Lotului Naţional, care va participa la Campionatul European de Karate de la Budapesta”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite