FOTO Imagine terifiantă: Cum arată glezna fracturată a lui Andre Gomes. BBC a publicat prima fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guliver-GettyImages
FOTO: Guliver-GettyImages

La doar 26 de ani, portughezul Andre Gomes a suferit o accidentare cumplită care îi poate încheia cariera la nivel înalt. Sud-coreeanul Son Heung-Min, cel care l-a „rupt“, a plâns în hohote, ore în şir.

Cine are impresia că viaţa unui jucător de fotbal de nivel înalt înseamnă doar bani, maşini scumpe, vacanţe exotice şi femei frumoase ar trebui să urmărească minutul 79 al meciului Everton – Tottenham (1-1). Dacă poate!

La o fază banală petrecută la mijlocul terenului, sud-coreeanul Son Heung-Min (Tottenham) a intrat de la spate la Andre Gomes, acesta a căzut, iar glezna sa, prinsă pe sub corp, a plesnit ca o scobitoare! Reacţia portughezului, una groaznică din cauza durerilor, i-a terifiat şi pe cei din jur. Inclusiv spectatorii aflaţi pe primele rânduri şi-au pus mâinile în cap, iar jucătorii celor două formaţii, în frunte cu Son, au început să plângă în hohote. Gomes a fost scos de pe teren pe targă, cu masca de oxigen pe faţă, în aplauzele publicului şi sub privirile îngrozite ale jucătorilor. Pentru mijlocaşul de 26 de ani, adus de la Barcelona pentru 25 de milioane de euro, sezonul e încheiat, iar calvarul recuperării va dura o lungă perioadă. Diagnosticat cu fractură cu dislocare a gleznei drepte, Gomes a fost operat ieri şi rămâne de văzut dacă va mai putea evolua la nivel înalt, după o astfel de accidentare.

„Mai bine pierdeam cu 5-0“

Dacă internaţionalul portughez a suferit o traumă fizică, de partea cealaltă, Son Heung-Min, cel care l-a faultat, a fost, pur şi simplu, distrus. Pe lângă faptul că a plâns în hohote pe teren, în drum spre vestiar (arbitrul i-a dat, iniţial, cartonaş galben, după care, văzând ce a păţit Gomes, l-a eliminat), Son a fost, efectiv, sufocat de lacrimi şi după terminarea partidei.

„Era devastat. Jucătorii de la Everton au venit să-l consoleze. Vreau să-i mulţumesc căpitanului, Coleman. A venit să vorbească direct cu Son. Toată lumea de pe teren ştie ce s-a întâmplat, însă nimeni nu crede că a fost ceva intenţionat“, a spus Mauricio Pochettino, antrenorul celor de la Tottenham.

De partea cealaltă, turcul Cenk Tosun, autorul golului egalizator al gazdelor, în minutul 90+7, a povestit în ce stare l-a găsit pe Andre Gomes, imediat după momentul accidentării. „Andre era în stare de şoc! Avea ochii ieşiţi din orbite! Plângea şi urla în acelaşi timp. Am încercat doar să-l ţin în braţe şi să-l calmez“, a spus Tosun. Ulterior, într-o postare pe Instagram, turcul a adăugat un mesaj dedicat colegului său: „Câştigi, faci egal, pierzi, dar astea nu contează când se întâmplă aşa ceva. Aş fi vrut să nu marchez, aş fi vrut să pierdem cu 5-0 şi aşa ceva să nu se întâmple. Ştiu că vei reveni puternic, frate, şi noi te vom susţine“.

Gomes

FOTO: BBC

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite