„Este o chestiune de respect”. Gestul uimitor al fanilor japonezi după victoria în fața Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii naționalei Japoniei au curățat tribunele stadionului Khalifa după meciul din faza grupelor de la Cupa Mondială împotriva Germaniei, care a avut loc miercuri. 

Foto: FIFA via Facebook
Foto: FIFA via Facebook

Fanii naționalei Japoniei au venit la meci cu pungi albastre și au curățat tribunele stadionului Khalifa după meciurile din faza grupelor de la Cupa Mondială. După fluierul final și după ce au terminat de sărbătorit, au început să scoată resturile de pe stadion.

Foto: FIFA via Twitter
Foto: FIFA via Twitter

Suporterii japonezi au scos gunoiul din tribune și în timpul meciurilor de la Cupa Mondială din 2018, care a avut loc în Rusia.

 Foto: FIFA via Facebook
Foto: FIFA via Facebook

Intervievat de reporteri, unul dintre fani a explicat că este vorba „de un mod de a-ți arăta respectul pentru locul respectiv.”

Foto: FIFA via Twitter
Foto: FIFA via Twitter

Gestul fanilor japonezi a stârnit uimire, dar și apreciere printre qatarezi.

„Am auzit despre acest gest al japonezilor, dar nu credeam că este real,” mărturisește unul dintre localnici.

Germania - Japonia 1-2, a doua mare surpriză de la Campionatul Mondial din Qatar. Marți, Argentina pierduse fix în aceeași manieră contra Arabiei Saudite, după ce au condus cu 1-0 la pauză.

Presa din Germania a dat de pământ cu naționala lui Hansi Flick după rușinea istorică din meciul cu Japonia de CM Qatar 2022. „Germania începe cu un dezastru”, a titrat cotidianul Bild, care a completat: „Dezastrul amintește de turneul amar din Rusia 2018, unde Germania a pierdut cu 0-1 în fața Mexicului și a fost eliminată pentru prima dată din faza grupelor”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite