FOTO Diaspora română de la Vrşeţ susţine echipa naţională de handbal la Euro 2012 din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Cioloca (dreapta) din Vrşeţ a venit la meciul României cu Islanda
Ion Cioloca (dreapta) din Vrşeţ a venit la meciul României cu Islanda

În Vrşeţ trăiesc aproape 6.000 de români, aceştia reprezentând 11 la sută din populaţia oraşului. Mulţi dintre ei au venit să susţină România şi în meciul cu Islanda

După atmosfera fantastică de la meciul de debut al României la Europenele de handbal, împotriva Rusiei, pentru jocul cu Islanda, au venit mai puţini români. Fanii au considerat că meciul din această seară de la Vrşeţ este unul mai lejer, deşi nu este deloc aşa.

Cu toate acestea, în tribunele Arenei Millenium au venit câteva sute de susţinători ai echipei lui Gheorghe Tadici. Cei mai mulţi sunt din localităţile de lângă graniţă Deta, Denta, Voiteg sau Moraviţa.

La fel că la meciul cu Rusia, mulţi au făcut drumul şi de la Timişara fiind vorba de o oră de mers cu maşina. 

6.000 de români la Vrşeţ

Meciurile naţionalei tricolore nu suscită interes doar din partea românilor din ţară. Din cei peste o mie de spectatori de la meciul cu Rusia, aproximativ 300 erau localnici din Vrşeţ. Ei au venit în număr mare şi la jocul cu Islanda. Este vorba totuşi de un oraş unde trăiesc aproape 6.000 de români, care reprezintă 11 la sută din populaţia Vrşeţului, a doua ca mărime după cea din Alibunar. 
 

“Noi toţi de aici ţinem cu neamul nostru. Români suntem. Eu am făcut facut facultatea la Timişoara, în 1985. Atunci m-am şi căsătorit cu o sârboaică din Socol, satul lui Belodedici. La meciul cu Rusia am fost vreo 300 de români din Vrşeţ”, a declarat Ion Cioloca, unul din numeroşii români care trăiesc la Vrşeţ. 


Românul susţine că, din nefericire, criza economică este resimţită din plin de sârbi, astfel că nu toată lumea îşi permită să cumpere bilete pentru Europene, chiar dacă preţurile pornesc de la şase euro.


“Pentru meciul cu Islanda nu mai suntem aşa mulţi, dar vă asigur că vineri, cu Muntenegru, va fi din nou o sală românească. Fetele se vor simţi din nou ca acasă”, a mai spus Cioloca.


În 2005, România a deschis un consulat general la Vrşeţ, iar principalele drumuri europene care fac legătura între Belgrad şi Timişoara trec prin oraşul aflat la 15 kilometri de graniţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite