FOTO Alegeri cu scandal la Federaţia de Atletism, omul de afaceri Ion Sandu e noul preşedinte. Gabriela Szabo: "M-a atacat un om care dormea în şedinţe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Sandu şi Gabriela Szabo au candidat la şefia Federaţiei Române de Atletism. Şedinţa a fost una cu scântei, fosta campioană fiind acuzată dur.

UPDATE Ion Sandu şi Gabriela Szabo au luptat astăzi pentru şefia federaţiei Române de Atletism. S-a impus Ion Sandu, rezultatul votului fiind 113 la 82 în favoarea sa. "Sunt dezamăgită, nu mă aşteptam să pierd această cursă şi nici nu mă aşteptam să fiu atacată de Traian Badea, un om care dormea în şedinţe şi care n-a alergat un metru în viaţa lui", a spus Szabo. 

Ion Sandu e fost sprinter, actualmente om de afaceri cu o avere cifrată la aproximativ 20 de milioane de dolari. Acesta a fost de altfel şi principalul său argument, acela că va aduce bani în federaţie: "Din păcate, sportivii nu au un stadion pe măsura valorii lor.  Pentru asta mi-am propus refacerea pistei de atletism a stadionului Iolanda Balas Soter, terminarea tribunei şi a hotelului de pe acelaşi stadion. Sportivii trebuie să aibă locurile de cazare şi refacere, chiar lângă locul de antrenament. Mă oblig să le asigur sportivilor din lot, 10 - 12 concursuri internaţionale pe an", a spus Ion Sandu. 

De partea cealaltă, Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană, a afirmat: "E cea mai importantă competiţie din viaţa mea.  Cu foarte puţină vreme în urmă, atletismul românesc avea statut de excelenţă, iar povestea trebuie dusă mai departe într-un sport care a obţinut nenumărate medalii. Mi-aş dori să reuşesc să asigur continuitatea a ceea ce a fost bun până acum şi să consolidez o strategie pe cel puţin zece ani, astfel încât indiferent cine va veni după mine, să nu simtă nevoia să o schimbe. Doar aşa vor începe să se vadă rezultatele. Atletismul e un sport fanion pentru România. În fruntea acestei federaţii trebuie să fie un lider, un vizionar, nu doar un manager".

Traian Badea, membru ala FRA de peste trei decenii a lansat un atac asupra Gabrielei Szabo: "E de opt ani în federaţie şi nu a făcut nimic. Szabo susţine că nu a avut putere de decizie în Biroul Federal şi că loturile naţionale erau deja stabilite, numai că Comisia Tehnică ce stabilea componenţa acestor loturi a fost condusă de soţul ei, antrenorul federal Zsolt Gyöngyössy. Ne vinde gogoşi", a spus Badea, moment în care unii dintre delegaţi au început să huiduie.

Susţinătorii Gabrielei Szabo: Constantina Diţă, Anişoara Cuşmir, Nicoleta Grasu

Susţinătorii lui Ion Sandu: Maricica Puică, Violeta Beclea, Monica Iagăr, Ionela Târlea 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite