Vineri se decide soarta atletismului românesc: Ion Sandu şi Gabriela Szabo se bat pentru şefia celei mai vechi federaţii sportive din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Szabo are o experienţă de opt ani în structurile administrative ale sportului românesc
Gabi Szabo are o experienţă de opt ani în structurile administrative ale sportului românesc

Vineri, la ora 10, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, va avea loc Adunarea Generală de Alegeri pentru Federaţia Română de Atletism. Gabriela Szabo şi Ion Sandu sunt cei doi candidaţi care se bat pentru fotoliul de preşedinte.

Gabriela Szabo (37 de ani) este cunoscută de toată lumea ca fiind o mare campioană, medaliată cu aur în proba de 5.000 de metri la Jocurile Olimpice de la Sydney. Fosta atletă a ocupat în mandatul fostului preşedinte Sorin Matei postul de vicepreşedinte al Federaţiei, ocupându-se deopotrivă şi de departamentul de marketing. Recent, Szabo a fost numită consilier al ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, dar vrea să conducă atletismul românesc, pentru că, aşa cum ea însăşi recunoaşte, îşi doreşte să se revanşeze faţă de acest sport care a consacrat-o.

„Am fost un om foarte norocos pentru că sportul m-a făcut ceea ce sunt. Am simţit nevoia să dau ceva înapoi acestui sport şi publicului. Pot spune că mă pricep, pentru că lucrez de aproape opt ani în structuri administrative din domeniul sportului, inclusiv la nivel internaţional”, a spus Szabo.

Contracandidatul lui Szabo, potent financiar 

Contracandidatul fostei atlete este omul de afaceri arădean Ion Sandu (52 de ani), fost campion la proba de triplusalt, care a investit şi la echipa de fotbal UTA, dar care vrea să devină preşedinte al Federaţiei de Atletism, deoarece se simte în continuare ataşat de acest sport. Sandu a mai candidat în 2004 la şefia forului de atletism, dar a fost învins de Ilie Floroiu la acea vreme, care la scurt timp, şi-a dat demisia.

De această dată, fostul atlet vrea să câştige alegerile şi îşi propune să investească cât mai mult în atletism, având în vedere că are o avere estimată la 20 de milioane de euro, fiind în Top 300 cei mai bogaţi români. „Am fost atlet de performanţă. În fotbal am intrat datorită faptului că sunt din Arad şi am fost rugat să ajut. Sufletul meu este tot la atletism, iar în situaţii de criză, cum este cea de acum, m-am decis să candidez, la dorinţa unor oameni din atletism. E timpul ca atletismul să fie condus de un manager care să facă performanţă. Vremurile s-au schimbat, trebuie atras capital din mediul privat, trebuie proiecte şi o orientare spre extern. Şi vreau să reunesc atletismul, pentru că am văzut că sunt multe cercuri de influenţă”, a spus Ion Sandu, care intenţionează să aloce un buget de minimum 700.000 de euro pe sezon pentru atletism.

Federaţia Română de Atletism a sărbătorit anul trecut 100 de ani de la înfiinţare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite