Fotbalul din Italia, zguduit. Nicolo Zaniolo paria chiar pe bancă, în spatele lui Jose Mourinho

0
Publicat:

Trei jucători italieni de primă mână sunt deja anchetați de Procuratura din Torino: Nicolo Fagioli, Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo. Alți zece fotbaliști din Serie A ar mai fi implicați în rețeaua de pariuri ilegale, descoperiți după convorbirile avute de Fagioli. Anchetatorii suspectează că au descoperit o întreagă rețea mafiotă.

Nicolo Zaniolo, în prim-planul scandalului pariurilor din Italia. Foto Profimedia
Nicolo Zaniolo, în prim-planul scandalului pariurilor din Italia. Foto Profimedia

Trei nume au fost făcute publice până acum, de jurnalistul Fabrizio Corona, fapt confirmat de federația italiană. Însă ar mai fi și alții, care ar fi folosit platforme ilegale pentru a paria mii de euro pe partide de fotbal, uneori chiar pe meciuri ale echipelor la care evoluau.  Despre Zaniolo, elevul lui Jose Mourinho, se spune că a mizat online chiar când se afla pe banca de rezerve, în spatele antrenorului, la un meci al celor de AS Roma din Coppa Italia.

Nicolo Fagioli s-a autodenunțat, iar Tonali și Zaniolo au fost săltați de poliție din cantonamentul Italiei și duși la interogatoriu, oamenii legii confiscându-le tabletele, telefoanele și computerele, în căutarea de informații. Fagioli ajunsese dependent de pariuri și cu datorii de un milion de euro la capii rețelei.

Îi paște o suspendare de 3 ani din orice competiție

Procuratura a descins la o agenție legală din Torino și vorbesc despre o "evidență a pariurilor puse în afara Uniunii Europene sau pe site-uri ale agenților neautorizate: „Infractorii foloseau aceste agenții legale ca paravan pentru a spăla banii câștigați ilegal. Acolo puteau să parieze și persoanele cărora le era interzis să o facă. În Italia, potrivit legii, fotbaliștii au voie să mizeze, însă nu pe partide de fotbal”

Jucătorii anchetați pot primi maximum o amendă penală, iar pe plan sportiv pot fi suspendați până la 3 ani din toate activitățile organizate de FIFA și UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite