Fotbal cu aromă de independenţă. Naţionalele provinciilor iberice care vor autonomia au făcut egal într-un amical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii catalani au fotbalul în sânge
Suporterii catalani au fotbalul în sânge

Naţionalele din provinciile Catalonia şi Ţara Bascilor, care nu sunt afiliate la FIFA sau UEFA, s-au întâlnit duminică seara într-un meci amical, în contextul în care ambele teritorii iberice au puternice tendinţe secesioniste.

Amicalul disputat pe stadionul "San Mames" din Bilbao s-a terminat la egalitate, 1-1. Pentru basci a marcat Aduriz în minutul 3, iar pentru catalani Sergio Garcia în minutul 44. 


Selecţionata de fotbal a Cataloniei reprezintă provincia autonomă Catalonia în competiţiile fotbalistice. Această naţională nu este afiliată la FIFA sau UEFA, având în lot jucători din Catalonia, în special din Barcelona, care vin de la Espanyol Barcelona şi FC Barcelona. 

Această echipă naţională a fost înfiinţată în 1904, de atunci jucând aproximativ 200 de meciuri amicale împotriva altor echipe naţionale, regionale sau de club. Cel mai important rezultat obţinut de selecţionata Cataloniei a fost victoria cu 4-2 obţinută contra Argentinei în 2009.

Antrenorul naţionalei catalane este fostul mare internaţional olandez Johan Cruyff, căpitan este Victor Valdes, iar cele mai multe selecţii le are Sergio González (13). Pentru amicalul cu Ţara Bascilor, din 28 decembrie, au fost convocaţi nouă jucători de la Barcelona: Masip, Montoya, Pique, Bartra, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Samper şi Sergi Roberto.

Echipa naţională de fotbal a Ţării Bascilor reprezintă provincia autonomă Ţara Bascilor în fotbalul internaţional. Ca şi în cazul Cataloniei, această naţională nu este afiliată la FIFA sau UEFA şi joacă doar meciuri amicale. Jucătorii convocaţi la naţionala Ţării Bascilor provin de la Athletic Bilbao şi Osasuna, iar antrenor este Javier Irureta. Julen Guerrero, cu 6 goluri, este golgeterul acestei naţionale.

Cel mai categoric succes obţinut vreodată de Ţara Bascilor a fost obţinut în 1937, 11-1 cu a doua echipă a Danemarcei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite