Fostul antrenor al Simonei Halep dezvăluie o problemă a acesteia: „Le-am spus-o, dar părinţii ei nu m-au ascultat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut în semifinalele turneului de la Roma, în faţa spanioloaicei Carla Suarez Navarro, un meci care a pus din nou în discuţie un aspect din cariera sa sportivă.

Aceasta ţine de fragilitatea ei psihică în anumite momente esenţiale, când dă senzaţia că se pierde şi se enervează foarte uşor. Nicuşor Ene, fost antrenor al jucătoarei de pe locul 3 mondial, a dezvăluit că Simona avea astfel de probleme încă de la juniori, dar că acum apelează la serviciile lui psiholog. 

"Din câte ştiu, vorbeşte de ceva vreme cu un psiholog, dar numai la telefon sau atunci când vine în ţară. Nu este de ajuns, ar trebui să îl ia cu ea în turnee. Una e să vorbeşti la telefon şi altceva e consilierea faţă în faţă. Pentru mine nu este o noutate că Simona nu face faţă presiunii, este o problemă pe care o are de când era la juniori. Îmi amintesc că atunci când mergeam cu ea la campionatele naţionale şi ajungea în fazele superioare se crispa din cauza presiunii mai mari, însă totul era bine când spunea că joacă de plăcere. Le-am recomandat părinţilor ei să o ducă din când în când la un specialist pentru câteva şedinţe, dar din păcate nu m-au ascultat. Acum este clar că are nevoie de un psiholog care să o simtă, să o vadă cu o oră înaintea unui meci şi să-i dea sfaturile necesare", a declarat Ene pentru ziarul Ring.

Cauza înfrângerii Simonei Halep. Vezi câte greşeli a putut să facă

Martina Navratilova explică eşecul Simonei Halep şi subliniază ce-i lipseşte mult acesteia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite