Finala Ligii Campionilor revine pe Wembley în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala din 2013 a Ligii Campionilor va avea loc pe arena Wembley, din Londra, a anunţat, joi, preşedintele UEFA, Michel Platini, care a explicat că membrii Comitetului Executiv au luat această decizie deoarece federaţia engleză va aniversa 150 de ani de existenţă în acel an.

"Ţinând cont de natura excepţională a acestui moment istoric pentru sportul nostru şi de faptul că vom sărbători 150 de ani de existenţă a Legilor Jocului, am considerat că este datoria UEFA de a sprijini forul englez într-un mod special. Din acest motiv, vom reveni pe Wembley pentru finala Ligii Campionilor din 2013. Poate că unii vor fi surprinşi că vom reveni acolo după numai doi ani (n.r. - finala din 2011 a Ligii Campionilor s-a desfăşurat tot pe Wembley), însă este important să respectăm cei 150 de ani ai federaţiei engleze. Comitetul Executiv al UEFA a aprobat în unanimitate această decizie. Este vorba de cea mai veche federaţie (n.r. - fondată în 1863). Dacă uităm trecutul, nu avem viitor", a declarat Platini în faza reprezentanţilor presei.

Comitetul Executiv al UEFA, reunit, joi, la Nyon, a decis, de asemenea, ca finala Ligii Europa din 2013 să aibă loc pe Amsterdam ArenA, iar Supercupa Europei - dintre câştigătoarea Ligii Europa şi cea a Ligii Campionilor - să se dispute la Praga.

Oraşul Munchen a fost desemnat deja drept gazdă a finalei din 2012 a Ligii Campionilor, iar Bucureşti va găzdui finala din 2012 a Ligii Europa.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite