Finală inedită la Wimbledon: două jucătoare din top 30 WTA au răsturnat toate previziunile şi îşi vor disputa supremaţia pe iarba londoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marion Bartoli va juca a doua sa finală de Grand Slam din carieră FOTO Reuters
Marion Bartoli va juca a doua sa finală de Grand Slam din carieră FOTO Reuters

Nemţoaica Sabine Lisicki (locul 24 WTA) a învins-o în semifinale pe mult mai titrata Agnieszka Radwanska (locul 4 WTA) şi va juca în finala de la Wimbledon cu franţuzoaica Marion Bartoli (locul 15 WTA).

Finală inedită pe tabolul feminin de la Wimbledon. Două jucătoare clasate în top 30 WTA vor juca în ultimul act al  turneului de Grand Slam de la Londra. După ce Marion Bartoli s-a calificat în ultimul act, eliminând-o pe belgianca Kirsten Flipkens în două seturi, 6-1, 6-2, nemţoaica Sabine Lisicki a demonstrat că buturuga mică poate răsturna carul mare şi a eliminat-o pe poloneza Radwanska în trei seturi.

Jucătoarea germană (locul 24 WTA) a câştigat primul set destul de uşor, dar l-a pierdut la fel de uşor pe cel de-al doilea. În decisiv, meciul s-a decis în tie-break, ambele jucătoare mergând cap la cap, spre satisfacţia miilor de spectatori prezenţi în tribune. Lisicki a avut nervii mai tari şi a câştigat setul al treilea, asigurându-şi calificarea în finală. Scorul întâlnirii a fost 6-4, 2-6, 9-7.

Astfel, ediţia din acest an a Wimbledonului va avea o finală puţin scontată la feminin. Două jucătoare apropiate ca valoare au surprins pe toată lumea prin evoluţiile lor şi îşi vor disputa supremaţia pe iarba londoneză. Pentru Sabine Lisicki (26 de ani), finala din acest an de la Wimbledon este prima din carieră într-un turneu de Grand Slam, în vreme ce pentru Marion Bartoli (28 de ani) este cea de-a doua, după cea disputată în 2007, tot la Wimbledon.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite