FIFA, zguduită de noi arestări: totalul şpăgilor încasate a ajuns la o sumă colosală. FBI are 92 de capete de acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio zi fără scandal pentru forul care conduce cel mai popular sport din lume. Astăzi, la ordinea procurorilor, alţi doi membri au fost încătuşaţi la Zurich.

FIFA a ajuns într-o situaţie tragicomică. La 24 de ore după ce preşedintele interimar a adormit în timpul unei conferinţe, după cum „Adevărul“ a scris aici, un nou val de arestări a lovit forul mondial.

Potrivit CNN, procurorii americani au întocmit 92 de capete de acuzare la adresa unui număr de 16 membri ai forului de la Zurich. Aceştia ar fi urmărit să se îmbogăţească printr-o schemă complexă de corupţie întinsă pe o perioadă de 24 de ani! 

14 dintre suspecţi au aflat, încă din luna mai, că sunt vizaţi de ancheta procurorilor. Astăzi, alţi doi, Alfredo Hawit (preşedintele Confederaţiei Nord Americane), şi Juan Angel Naput (preşedintele Confederaţiei Sud Americane), au fost arestaţi la Zurich.

Potrivit anchetatorilor, totalul şpăgilor încasate de acuzaţi ar ajunge la 150 de milioane de dolari.

Hawit şi Naput se află acum în arest şi a fost declanşată procedura prin care ei pot fi extrădaţi în SUA pentru a apărea în faţa procurorilor americani care îi acuză de încasarea şpăgilor. Hawit şi Naput sunt acuzaţi de fapte de corupţie în ceea ce priveşte vânzarea drepturilor TV în America Latină pentru anumite turnee de fotbal şi partide din calificările Cupei Mondiale.

După ultimele evenimente, FIFA a publicat un comunicat scurt: „FIFA va continua să colaboreze cu ancheta americană, aşa cum prevăd legile din Elveţia, dar şi cu ancheta condusă de Biroul Procurorilor Elveţieni. FIFA n-are alte comentarii de făcut după evenimentele de astăzi“. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite