Anunțul FIFA: culorile steagului LGBTQ+, permise la CM Qatar 2022

0
Publicat:

FIFA a asigurat federațiile naționale că fanii care afișează culorile curcubeului asociate cu sprijinul pentru comunitatea LGBTQ+ nu vor mai fi opriți de personalul de securitate la Campionatul Mondial, relatează The Independent

Qatar 2022 poster FOTO Shutterstock
Qatar 2022 poster FOTO Shutterstock

Federațiile de la Cupa Mondială au fost anunțate de FIFA că steagul în culorile curcubeului „nu va fi interzis” pe stadioane pentru următoarea rundă de jocuri și că Qatar a dat acum asigurări că va respecta decizia. Aceste măsuri au fost anunțate după au avut loc o serie de incidente atunci când mai mulți jucători, oficiali și fani au vrut să arate un gest de solidaritate față de comunitatea LGBTQ+.

Unii susținători și jurnaliști au rămas fără articole de îmbrăcăminte și steaguri în culorile curcubeului, după ce personalul de securitate de la intrarea pe stadion le-a confiscat.

Potrivit The Independent au existat cazuri în care fanilor galezi care purtau pălării în culorile drapelului țării – roșu, galben, alb și verde – li s-a cerut să le scoată.

Mai multe Federații au discutat această problemă cu FIFA, dat fiind faptul că li s-a spus în prealabil că va fi o Cupă Mondială deschisă, iar organismul internaţional de conducere al sportului a trimis acum o notă federațiilor că a primit asigurări de la Comitetul de operațiuni de siguranță și securitate al turneului că obiectele în culorile curcubeului nu vor mai fi confiscate.

Mai multe naționale europene care voiau să poate banderola One Love în timpul partidelor desfășurate la Campionatul Mondial din Qatar 2022 renunțaseră după ce FIFA anunțase că le va sancționa.

După anunțul FIFA, Federația daneză de fotbal a anunțat că nu va susține realegerea lui Gianni Infantino în funcția de președinte al organismului internaţional de conducere al sportului. Președintele federației daneze de fotbal, Jesper Moller, a lăsat de asemenea să se înțeleagă că ar putea renunța la statutul de membru FIFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite