FIFA a încheiat ancheta internă cu privire la corupţie şi a găsit 20.000 de probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA a anunţat încheierea, după 22 de luni, a anchetei privind corupţia din cadrul forului şi a transmis justiţiei elveţiene un dosar de 13.000 de pagini, ce conţine peste 20.000 de probe.

Investigaţia a fost efectuată începând din 2015, de firma americană de avocatură Quinn Emanuel, după ce Ministerul Public elveţian şi Departamentul de Justiţie al SUA au anunţat anchete cu privire la corupţia din fotbalul internaţional.

FIFA nu a făcut niciun fel de precizări în legătură cu conţinutul dosarului. "Raportul conţine e-mail-uri şi copiile unor contracte care vor fi folosite de autorităţile elveţiene", a declarat, conform News.ro, o sursă apropiată investigaţiei. Scandalul a izbucnit în mai 2015, înaintea Congresului FIFA, când mai mulţi înalţi funcţionari ai forului au fost arestaţi la hotelul în care locuiau, la Zurich. Ei au fost acuzaţi că au primit milioane de dolari mită la încheierea unor contracte de marketing.

În total, 40 de persoane se află în vizorul justiţiei americane, printre care oficiali ai FIFA, ai CONCACAF şi reprezentanţi ai unor societăţi de marketing sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite