Fed Cup: România-Serbia 2-1. Simona Halep a pierdut în faţa Anei Ivanovici. Sorana Cîrstea poate aduce punctul câştigător pentru tricolore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oboseala acumulată după partida cu Bojana Jovanovski şi-a spus cuvântul în cazul Simonei Halep, care n-a reuşit să-i ţină piept Anei Ivanovici (nr. 12 mondial) şi a pierdut în două seturi, scor 3-6, 6-7, scorul general devenind 2-1 pentru România în faţa Serbiei.

După victoria obţinută în două seturi în faţa Bojanei Jovanovski, la capătul unui meci început sâmbătă şi încheiat duminică, Simona Halep nu a mai fost la fel de proaspătă din punct de vedere fizic împotriva numărului 12 mondial, Ana Ivanovici. Pentru Halep a fost foarte dificil să joace două meciuri consecutive, cu doar o oră şi jumătate pauză între ele şi a capitulat în faţa lui Ivanovici, în două seturi, scor 3-6, 6-7 (2-7), la capătul unei partide care a durat o oră şi 29 de minute. 

Ivanovici a început mai bine în faţa Simonei şi a câştigat primele două game-uri, dar Halep a revenit senzaţional şi le-a adjudecat pe următoarele trei, părând capabilă să tranşeze rapid disputa. Doar că, sârboaica a avut o zvâcnire de orgoliu, reuşind două breakuri, care au destabilizat-o pe compatrioata noastră.

În setul al doilea, scenariul a fost parcă tras la indigo. Ivanovici a câştigat primele două game-uri, Halep a revenit ulterior, preluând conducerea cu 3-2. Fiecare dintre cele două jucătoare a făcut câte un break, iar setul a ajuns în tie-break, unde Ivanovici a executat-o cu sânge rece pe Simona, profitând din plin de oboseala româncei acumulată după confruntarea cu Bojana Jovanovski.

Ana Ivanovici este fost numărul 1 mondial în ierarhia WTA şi fostă câştigătoare la Roland Garros. În prezent, ea ocupă locul 12 mondial, fiind printre cele mai apreciate jucătoare din lume. 

Scorul general dintre România şi Serbia a devenit 2-1, iar Sorana Cîrstea poate aduce punctul câştigător pentru tricolore dacă o va învinge pe Bojana Jovanovski. Dacă scorul va deveni 3-1, România va promova în Grupa Mondială II. Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru a urmări deznodământul partidei din Fed Cup.

Sâmbătă, în primul meci al acestei dispute, Cîrstea a bătut-o pe buna ei prietenă Ana Ivanovici şi a adus primul punct câştigător pentru România. În funcţie de rezultatul meciului al patrulea dintre Cîrstea şi Jovanovski, organizatorii vor decide dacă se va mai disputa şi partida de dublu dintre Begu/Niculescu şi Jaksic/Stojanovic.

Următoarele meciuri ale zilei de duminică:

Sorana Cîrstea - Bojana Jovanovski

Irina Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksic/Nina Stojanovic

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite