Fed Cup: Prima victorie şi pentru Halep. România conduce Serbia cu 2-0. Tot Simona poate decide calificarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România conduce Serbia cu 2-0 în play-off şi e la o singură victorie de calificarea în grupa Mondială II a Fed Cup. Simona Halep s-a impus în două seturi în faţa Bojanei Jovanovski, într-un meci întins pe două zile. Constănţeanca va mai juca duminică şi împotriva Anei Ivanovici, într-o partidă care poate fi decisivă.

Succesul neaşteptat de sâmbătă al Soranei Cîrstea în faţa bunei sale prietene Ana Ivanovici a făcut ca România să conducă cu 1-0 în disputa cu Serbia. 

În al doilea meci al zilei, Simona Halep (locul 5 WTA) a avut-o drept adversară pe Bojana Jovanovski (locul 37 WTA), dar întâlnirea s-a întrerupt din cauza ploii, în primul set, la 3-1 pentru româncă. Reluată în această dimineaţă, disputa a fost câştigată de româncă.

În faţa unei adversare pe care o mai învinsese şi în trecut, în 2011, la singura întâlnire directă, în primul tur la Wimbledon, Simona a mai cedat un singur game în primul set, pe care l-a tranşat cu 6-2, la capătul a 27 de minute de joc.

Setul secund, deschis de Halep cu un break, şi a fost mult mai strâns, dar pe seama unei relaxări a româncei, care a avut 4-2, însă a fost egalată, 4-4, după ce condusese cu 40-0 în al optulea game al setului. 

Simona şi-a revenit însă şi a câştigat următoarele două gameuri, setul cu 6-4, după 43 de minute de joc, şi meciul.

Scor final 6-2, 6-4 pentru Simona Halep, după o oră şi 10 minute de joc şi România a luat un avantaj important. 

„A trebuit să mă concentrez foarte mult, acum urmează un meci extrem de dificil“, a spus Simona, după meci, la DolceSport, televiziunea care transmite întâlnirea România-Serbia. Cel mai bine clasată jucătoare din România le-a mulţumit şi celor în jur de 2.000 de fani prezenţi duminică la arenele BNR. 

Din cauza reprogramării partidei cu Jovanovski, Simona Halep va evolua astăzi în două partide consecutive, într-un interval foarte scurt. Constănţeanca urmează să o întâlnească pe Ana Ivanovici în al doilea meci al zilei, în jurul orei 12.30, după ce a încheiat conturile cu Jovanovski în jurul orei 11.09. 

Echipa ca va câştiga trei întâlniri se duce în grupa Mondială II la Fed Cup. România are deja 2-0, iar un succes al lui Halep în faţa Anei Ivanovici ar însemna automat calificarea. 

Următoarele meciuri ale zilei: 

Sorana Cîrstea - Bojana Jovanovski

Irina Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksic/Nina Stojanovic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite