FCSB se riDică: Saburtalo, strivită într-o atmosferă electrizantă. Urmează o echipă la fel de firavă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dică a debutat la FCSB cu o calificare foarte importantă
Nicolae Dică a debutat la FCSB cu o calificare foarte importantă

Schimbarea antrenorului a „resuscitat“ vicecampioana României într-un moment crucial! Pentru că, joi seară, pe o „Arenă Naţională“ care a vibrat din primul minut, formaţia din Berceni a sufocat, pur şi simplu, o trupă georgiană dârză, dar „subţire“.

La FCSB a luat cineva şi o decizie bună, într-un sfârşit! Pentru că Anton Petrea (47 de ani), dându-se la o parte, când echipa părea a fi „anesteziată“, a produs şocul necesar, la momentul potrivit, într-un meci de totul sau nimic pentru viitorul european al clubului.

Cu un nou tehnician pe bancă, Nicolae Dică, şi susţinută puternic de un public superb, FCSB a pornit ca din tun în returul cu Saburtalo, după 0-1 în prima manşă, în Georgia.

Încă din primele minute, bucureştenii s-au năpustit asupra buturilor apărate de Megrelishvili şi ar fi putut deschide scorul, dacă Ianis Stoica ar fi fost mai inspirat. Şi, totuşi, jocul bun al FCSB-ului a fost răsplătit, în minutul 44, înainte de pauză. După un corner executat de pe stânga, fundaşul camerunez, Dawa, febleţea lui Gigi Becali, s-a înălţat impecabil şi a catapultat mingea în plasă: FCSB – Saburtalo, scor 1-0, la pauză.

A doua repriză, o nebunie totală!

Dacă prima repriză a lăsat o impresie foarte bună, a doua a fost, de-a dreptul, fabuloasă! Atacurile roş-albaştrilor au continuat, iar Edjouma, atât de criticat de Gigi Becali în ultima perioadă, a marcat cu o execuţie superbă, din prima pentru 2-0 (55). FCSB era în turul III preliminar al Conference League. De aici însă, partida a devenit una de infarct!

Saburtalo, care părea KO, a egalat în doar 9 minute! Goshteliani a punctat, mai întâi, în minutul 69, după o centrare de pe stânga, câştigând duelul aerian cu Tamm la colţul scurt. La 2-1, FCSB a mai avut câteva ocazii uriaşe. Şi senzaţia era că golul pluteşte în aer. Şi aşa a fost doar că, contrar cursului jocului, Saburtalo a marcat pe contraatac, după o gafă mare a lui Ovidiu Popescu la centrul terenului. Mijlocaşul a respins greşit până la un fotbalist georgian, iar Saburtalo a declanşat o acţiune-fulger, finalizată cu golul marcat de Tabatadze (78).

coman

La 2-2 în retur, georgienii erau calificaţi. Doar că egalitatea a rezistat ceva mai mult de un minut. După o lovitură liberă executată inteligent, rapid, Radunovici a centrat de pe stânga, iar Florinel Coman (foto) a reluat în plasă, cu capul, sărbătorind promovarea sa în postura de căpitan cu un gol vital: FCSB – Saburtalo, scor 3-2 după 80 de minute. Şapte minute mai târziu, echipa lui Dică a şi dat lovitura decisivă. Cordea a obţinut un penalty, iar Radunovici l-a transformat impecabil pentru 4-2.

De aici până la final, FCSB a controlat partida şi, chiar dacă Andrei Cordea a fost eliminat, în minutul 90+4, acest lucru n-a mai contat. FCSB s-a impus cu 4-2 în retur şi cu 4-3, la general, şi a obţinut calificarea în turul III preliminar al Conference League. Aici, bucureştenii vor întâlni Dunajska Streda (Slovacia), care a eliminat Vikingur (Feroe).

Partidele din turul III preliminar al Conference League se vor juca la 4 (tur) şi 11 august (retur).

CITEŞTE ŞI:

Secuimea în delir, România, mândră: Sepsi a întregit seara perfectă a echipelor noastre cu o calificare de infarct

Ruşinea albaneză, evitată: Craiova e în turul III preliminar din Conference League după o victorie devastatoare

Nicolae Dică: Am mai îmbătrânit cinci ani în seara asta, dar e bine că ne-am calificat

România, în turul II preliminar din Conference League

Miercuri

Inter Club d'Escaldes – CFR Cluj 1-1 (0-3 în tur)

Joi

FCSB – Saburtalo 4-2 (0-1) 

CS U Craiova - Vllaznia Shkodër 3-0 (1-1)

Olimpija Ljubljana – Sepsi 2-0, 2-4 după loviturile de departajare (1-3 în tur)

România, în turul III preliminar din Conference League

Miercuri, 3 august

*Dunajska Streda (Slovacia) – FCSB 21.30

Joi, 4 august

*Şahtior Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj 20.00

Se va juca în Turcia, a Adapazan, cu porţile închise din cauza sancţiunilor impuse de UEFA formaţiilor din Belarus după declanşarea războiului din Ucraina.

*Zorya Luhansk (Ucraina) - CS U Craiova 20.30

Partida se va juca la Lublin (Polonia) pentru că formaţiile ucrainene nu pot evolua acasă din cauza războiului.

*Sepsi - Djurgården (Suedia) 21.00

Partidele din a doua manşă sunt programate pentru 11 august. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite