FCSB – CFR îl îmbogățește pe Gigi Becali: Suma pe care o va încasa din vânzarea biletelor

0
Publicat:

În campionatul nostru dezolant, de multe ori, meciul în sine e un eveniment secundar. Pentru că, așa cum a spus Gheorghe Hagi (58 de ani), fotbalul nostru e „vorbit“.

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

De fapt, treptat, această descriere se poate folosi pentru tot sportul românesc, cu rezultate tot mai slabe și cu scandaluri tot mai mari. De obicei, în Superliga, adevăratele „meciuri“ încep după fluierul de final, la flash-interviuri și în studiourile TV. Acum, partida FCSB – CFR Cluj (duminică, ora 21.30) a stabilit o premieră pentru acest sezon: „meciul“, cel al declarațiilor, a început cu mult înaintea primului fluier al arbitrului. Pentru că am „reușit“ să transformăm ceea ce în alte țări ar fi o banalitate, și anume folosirea unui stadion construit din bani publici, într-un subiect care să inflameze spiritele! Drama și mai mare e că sunt personaje cunoscute care, în continuare, susțin că FCSB ar fi trebuit să fie interzisă pe Ghencea! În această categorie intră și Tudorel Stoica (68 de ani), fostul mare internațional și un jucător emblematic pentru istoria Stelei. Din această postură, Stoica a fost mereu un contestatar aprig al FCSB-ului. Iar acum, în dialog cu prosport.ro, a atacat vehement închirierea arenei din Ghencea de către CSA Steaua pentru disputarea derby-ului din weekend.

FCSB nu înseamnă nimic. Doar patru litere. Dacă îmi spuneți că echipa asta se numește Fotbal Club Steaua București, dați-mi voie să vă contrazic. Nu e așa! N-ar fi trebuit să se întâmple (n.r. – venirea FCSB-ului pe Ghencea), atâta timp cât e un proces pe rol (n.r. – cu CSA Steaua pentru marca și palmares). E o aberație! Mi se pare imoral să joace la tine acasă. Acolo se numește Stadionul Steaua, cea mai galonată echipă din estul Europei. Trebuia să se termine procesul. Așa se întâmplă când intervine politicul. E imoral și, dacă așa s-a hotărât, Corpul de Control a rezolvat toate problemele“, a spus Tudor Stoica, cu aluzie la intervenția premierului Marcel Ciolacu, în această poveste.

Dacă declarațiile lui Tudor Stoica pot fi puse și pe seama apropierii sale de Steaua, în schimb, comentatorii neutri ai subiectului au avut o altă părere. Aproape toți s-au arătat șocați de faptul că închirierea unui stadion, deci o chestiune normală, a ajuns să stârnească atâtea discuții în mass-media.

O imbecilitate ce s-a întâmplat! Dacă noi contribuim ca să construim un stadion, acel stadion cum e întreținut? De ce ai mai construit stadioane, dacă nu vrei să le folosești? Bine că s-a rezolvat acum. Deși mă gândesc să nu apară vreo poliță de asigurare în plus pe ultima sută de metri. Pe la toalete, de pildă. Să nu fie unul deranjat la stomac, se poate întâmpla orice. Atâtea polițe să plătești ca să joci pe un stadion... E incredibil așa ceva, n-am pomenit!“, a spus Marius Șumudică (52 de ani) la Digi Sport. Acesta a ironizat astfel faptul că CSA Steaua s-a cramponat de tot felul de clauze, atunci când a împiedicat disputarea derby-ului FCSB – Dinamo (2-1) din etapa a doua pe Ghencea.

Acum însă, FCSB – CFR Cluj se va juca pe Stadionul Steaua. Și având în vedere că partida va fi sold-out sau, în orice caz, vor fi peste 25.000 de oameni în tribune, potrivit estimărilor, formația lui Gigi Becali va da o lovitură financiară. Concret, bucureștenii vor încasa peste 300.000 de euro din vânzarea biletelor.

35.000

de euro e chiria vehiculată în presă pe care o va plăti FCSB pentru a juca meciul cu CFR Cluj din weekend pe arena din Ghencea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite