FCSB - Anderlecht, grupele Conference League: Alin Stoica dă de pământ cu Gigi Becali în presa belgiană

0
0

Alin Stoica a prefațat partida de joi, dintre FCSB și Anderlecht, în presa din Belgia. Fostul jucător, care are un dinte împotriva lui Gigi Becali, nu a scăpat ocazia și l-a făcut praf pe finanțatorul ”roș-albaștrilor”.

Alin Stoica e în război de câțiva ani cu familia Becali. Captură TV Digisport
Alin Stoica e în război de câțiva ani cu familia Becali. Captură TV Digisport

Fiul lui Tudorel Stoica, crescut la juniorii Stelei, a fost transferat de Anderlecht în 1996, la vârsta de 16 ani, În sezonul 2000/2001 a marcat 12 goluri, inclusiv patru în Champions League împotriva lui Dinamo Kiev, Real Madrid, Leeds și Lazio. Stabilit acum în Elveția, la Zurich, Alin a fost intervievat de cotidianul Le Soir, iar fostul mijlocaș i-a făcut un portret urât lui Gigi Becali, potrivit sport.ro.

"Pe bună dreptate, nu poate folosi FCSB vechiul nume. La început, Steaua era clubul Armatei, înființat imediat după Al Doilea Război Mondial. Tatăl meu a jucat acolo, reușind chiar să câștige Cupa Campionilor Europeni în 1986. Vă amintiți cele patru penalty-uri apărate de portarul Helmut Duckadam contra Barcelonei la Sevilla? La momentul respectiv, aveam 7 ani și am trăit din interior acele momente, am un mare respect pentru acel club.

Dar această FCSB, club cumpărat în 1998, al cărui unic patron a devenit în 2003 George Becali, nu mai are nicio legătură cu clubul original. Adevărata Steaua a luat-o de la zero, iar acum joacă în Liga 2. Ministerul Apărării a câștigat procesul cu FCSB, care nu mai are voie să folosească sigla originală și nici nu mai are palmaresul, ele rămânând în proprietatea Armatei.

Giovani Becali, prima țintă

Prefer să nu vorbesc despre acest om (n.r - Giovani Becali) care l-a indus în eroare pe tatăl meu și l-a forțat să mă convingă să semnez cu Brugge. Totul doar pentru un comision. Iar asta în contextul în care aveam pe masă propunerea de prelungire la Anderlecht, pe care el mi-a ascuns-o.

Giovani Becali, acuzat că l-a păcălit pe Alin pentru un comision gras. Foto Arhivă Adevărul
Giovani Becali, acuzat că l-a păcălit pe Alin pentru un comision gras. Foto Arhivă Adevărul

În ceea ce îl privește pe Gigi, personajul principal, cel care a uzurpat clubul Steaua, el și-a construit averea din imobiliare, nu pe baza cunoștințelor sale fotbalistice. El provine dintr-o familie de ciobani.

Nașul lui e Gheorghe Hagi, starul român de la FC Barcelona, pentru care a fost multă vreme un simplu șofer. Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imomibiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit.

Cunoștințe limitate despre fotbal

Oficial, el e în top 30 cei mai bogați oameni din Români, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare. Pe lângă activitatatea sa din fotbal, unde cunoștințele sale sunt foarte limitate, contrar a ceea ce el vrea să creadă, a intrat și în politică cu un mic Partid Creștin Democrat.

Gigi Becali, patronul FCSB, se pregătește de meciul cu Anderlecht. Foto Arhivă Adevărul
Gigi Becali, patronul FCSB, se pregătește de meciul cu Anderlecht. Foto Arhivă Adevărul

”Dacă face 10 duble cu mingea, își rupe ligamentele”

Nu vreau să fac o judecată de valoare, dar sunt fapte pe care toată lumea le știe și care contribuie la viața sa de showman și de om formidabil de afaceri. De fapt, am o singură certitudine în cazul lui: ignoranța sa. În rest, dacă face 10 duble cu mingea, își rupe ligamentele", a spus Alin Stoica, potrivit sursei citate.

Alin Stoica a jucat 7 ani la Anderlecht, între 1996 și 2002, interval în care a strâns 164 de meciuri și 29 de goluri. La Brugge a evoluat două sezoane și jumătate, marcând de șapte ori în 54 de apariții. 14 trofee a câștigat Alin în Belgia - patru titluri (două cu Anderlecht, două cu Brugge), opt Supercupe (patru cu Anderlecht, patru cu Brugge) și două Cupe (ambele cu Brugge). Apoi, cariera lui Alin s-a stins, el jucând pentru echipe obscure.

Meciul FCSB - Anderlecht, contând pentru grupa B din Conference League, este programat joi, de la ora 22.00, în direct pe PRO TV.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite