Fanii Rapidului boicotează derbyul cu Dinamo pentru un motiv pueril. Polonezii își susțin favoriții chiar și din cuști

0
Publicat:

Derby-ul Dinamo - Rapid, programat mâine seară, este precedat de un așa-zis scandal, după ce fanii giuleșteni au anunțat că nu se vor prezenta să-și încurajeze echipa la meciul de pe Arena Națională. Motivul nemulțumirii vișiniilor este că gazdele le-au tăiat din bilete și i-au trimis în înaltul tribunei, în Inelul 3.

Rapid are indubitabil cea mai frumoasă galerie din țară, dar ultima decizie a vișiniilor este de genul celei a lui Păcală, care s-a supărat pe sat. Giuleștenii au emis un comunicat prin care anunță că nu se vor prezenta pe Arena Națională. „Frați vișinii, prin intermediul acestei postări anunțăm oficial că Peluza Nord nu va fi prezentă la meciul de sâmbătă.

Ne cerem scuze față de toți rapidiștii care doreau să participe la acest eveniment și înțelegem orice punct de vedere diferit, însă decizia noastră a fost stabilită tocmai pentru a nu se genera, din nou, o situație prin care foarte mulți suporteri ai echipei să rămână în afara stadionului, din cauza unei promisiuni nerespectate a rivalilor.

Supărați că au fost trimiși în ultimul inel

Deși, inițial, s-a promis galeriei Rapidului un număr de 5.000 de bilete, facțiunea cea mai pătată și coruptă din rândul suporterilor dinamoviști, a reconfirmat mediocritatea în care se scaldă de ani buni. Și, astfel, bineînțeles, că liderii pch-ului au decis să demonstreze cât sunt de mici, convingând conducerea clubului gazdă să reducă nr. de bilete la 2.800, la ultimul inel.

Prin urmare, am luat decizia să nu ne prezentăm la meci. Încurajăm rapidiștii să procedeze la fel, pentru a evita eventualele neplăceri și vă asigurăm pe toți că dinamoviștii vor vedea Giueștiul în anii următori la fel cum „vom vedea” noi meciul de sâmbătă. Morala experienței e una singură: Javrele rămân tot javre! Hai Rapid!”, a anunțat printr-un comunicat Peluza Nord Rapid, reprezentanta fanilor giuleșteni.

Polonezii și croații, trimiși în cuști speciale

Însă dacă ne uităm în alte campionate, aflate un pic mai sus față de al nostru, atât în teren cât și în tribune, vedem că situația e diferită. În Polonia și în Croația, mai multe echipe au construit cuști adevărate pentru fanii oaspeților, în principal din cauza problemelor pe care le făceau aceștia, mai ales la derbyuri. Iar suporterii celor din urmă, aflați într-o poziție mult mai rea decât cea de acum a Rapidului, strâng din dinți și se duc totuși să-și susțină favoriții. Ba chiar unii au protestat împotriva cuștilor mergând la meci îmbrăcați în pușcăriași. Dar au mers.

Revenind în România, clubul Rapid și-a exprimat susținerea față de decizia propriilor fani. La scurt timp după ce Peluza Nord a emis comunicatul, trupa condusă de Cristiano Bergodi și-a arătat solidaritatea față de suporterii vișinii. Meciul Dinamo - Rapid este programat maine, de la ora 20.00, pe Arena Națională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite