EXCLUSIV Victorie uriaşă pentru Cosmin Olăroiu în Emirate: hărţuit de arabi, românul a câştigat războiul în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al-Ain şi-a propus să-l distrugă pe Oli, după ce acesta a semnat, în vara trecută, cu rivala Al-Ahli Dubai. În ciuda tuturor şicanelor la care a fost supus, tehnicianul de 44 de ani şi-a păstrat calmul şi a insistat că n-a greşit cu nimic. Acum, a şi dovedit acest lucru.

După 95 zile şi 13 meciuri în care n-a putut sta pe banca actualei sale echipe, Al-Ahli Dubai, Cosmin Olăroiu a învins în războiul în care a fost târât de Al-Ain şi de Federaţia de Fotbal din Emirate.

Fosta echipă a lui Oli a susţinut, folosindu-se de copia unui contract nevalidat şi neştampilat, că românul a fugit de la echipă, pentru a semna cu Al-Ahli. Cu ajutorul celor de la federaţie, Al-Ain a obţinut, la 15 decembrie, suspendarea românului pentru şase luni. De atunci, Oli n-a mai putut sta pe banca echipei sale la partidele din campionat şi la cele din cupă. 

Chiar şi aşa, cu Olăroiu în tribune, Al-Ahli a reuşit un parcurs formidabil: 10 victorii, două remize şi o singură înfrângere. Iar eşecul a venit după o decizie la masa verde, la capătul unui meci câştigat pe teren în care, din cauza unei erori administrative, Al-Ahli a folosit un fotbalist suspendat. 

Parcursul celor de la Al-Ahli, în ciuda suspendării lui Olăroiu, i-a impresionat până şi pe jurnaliştii englezi, care au remarcat cum românul a gestionat o situaţie critică. 

CAS i-a dat dreptate

Chiar şi după ce au obţinut suspendarea lui Oli, cei de la Al-Ain au continuat să-l hărţuiască pe român, cerând condamnarea sa la închisoare şi expulzarea sa din Emirate la un tribunal civil! Acest caz ridicol a făcut înconjurul lumii, stricând imaginea fotbalului din Emirate. 

În toată această perioadă, Olăroiu şi-a păstrat calmul şi a insistat că n-a greşit cu nimic, atunci când a părăsit Al-Ain pentru a semna cu Al-Ahli. Iar acum a şi reuşit să dovedească acest lucru.

Curtea de Arbitraj Sportiv de la Laussane a judecat disputa românului cu Al-Ain şi i-a dat câştig de cauză lui Oli, anulând suspendarea de şase luni, dictată de Federaţia din Emirate.

Drept urmare, Olăroiu va putea sta pe bancă în următorul meci al echipei sale, cel cu Al-Ain, la 23 martie.

6

puncte avans are Al-Ahli, liderul campionatului din Emirate, faţă de locul 2 cu şapte runde înainte de terminarea sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite